Кальмари, фаршировані паштетом з крабових паличок: рецепт

Не зовсім звичний рецепт, який вигідно доповнить ваш святковий стіл. Головна ідея практично всіх страв з морепродуктів, у тому числі і з кальмарів – це мінімальна дія термічної обробки та повне збереження всіх смакових та корисних властивостей, а також мікроелементів.

 

Для фарширування 8-10 шматочків своєрідного рулету вам знадобиться:

• тушки кальмарів – 2 шт.;
• невелика пачка крабових паличок – близько 120-150 г;
• сир твердого ґатунку, кожен на ваш вибір – 50-70 грам;
• часник – 1-2 зубки;
• майонез – 1 столова ложка.

 

Приготування

1. Кальмарів промийте, видаліть хорди і темну шкірку. Опустіть у киплячу воду, її підсоліть морською харчовою сіллю. Після повторного закипання варіть морепродукти не більше 120 секунд. При більш тривалому варінні, м'ясо кальмара починає ставати гумовим і врятувати його потім, можна буде тільки дуже тривалим відварюванням, з повною втратою смакових якостей цього морепродукту.

2. Відразу перекиньте тушки в крижану воду і очистіть остаточно від шкірки. Плавці видаліть, але не викидайте, вони потрібні.

3. Крабові палички та сир поріжте довільними шматочками, киньте у чашу блендера. Додайте часник та відрізані плавці. Легким натисканням на кнопку перетворіть всі інгредієнти в однорідну масу за пару хвилин.

4. Додайте в блендер до маси ложку майонезу і запустіть агрегат ще на півхвилини, щоб досягти консистенції паштету.

5. Візьміть склянки. Помістіть тушки кальмарів у них вертикально – по одній у кожну склянку. Досить щільно заповніть їх крабовим паштетом. Заберіть у холодильник на пару годин.

6. Потім акуратно дістаньте фаршированих кальмарів зі склянок, наріжте кружальцями, їх красиво розкладете на листі зеленого салату, наприклад, або оформіть закуску за своїм задумом.

Зовсім по-іншому виглядають відбивні з кальмарів, які ви можете приготувати до наступного приходу гостей і приємно здивувати їх. Спробуйте – це надзвичайно ніжно та смачно!

Смачного!