Курячі ніжки і стегна без кістки з апетитною начинкою - це ще те смакота, яка так подобається кожному споживачеві, але при цьому далеко не кожен зможе їх правильно і красиво приготувати. Ця незвичайна страва стане прикрасою будь-якого столу, оскільки оригінальний спосіб та варіант приготування вразить усіх.
Готувати цей виріб досить складно, тому, що він вимагає чимало часу, певної вправності та акуратності дій, щоб відокремити шкірку від кістки без будь-яких пошкоджень. А подальший процес викладання начинки, обгортання її раніше знятою шкірою і власне процес приготування, також заслуговує на повагу та увагу.
Апетитні фаршировані курячі безкісткові стегна і курячі ніжки
Наповнювати шкірку курячих ніжок і стегон можна різними інгредієнтами, але найпоширенішими, звичайно ж є гриби, твердий сир і куряче м'ясо, зрізане з кістки цих ніжок і стегенець, змішане з підсмаженими овочами у вигляді моркви, цибулі і навіть болгарського перцю.
Як уже було сказано, цибулю та перець необхідно порізати невеликими кубиками, а моркву натерти на великій тертці, потім продукти з'єднати і підсмажити до золотистої скоринки на сковороді з додаванням невеликої кількості олії.
Грибна, сирна та овочева начинка для ваших фаршированих страв
- Якщо ви вибираєте гриби в якості начинки, їх необхідно помити, порізати невеликими кубиками і добре обсмажити на рослинному або вершковому маслі, тобто повністю випарувати воду з них. Після додати до овочевої засмажки і довести до готовності - це коли суміш набуде золотистого відтінку. Після цього відставте її убік до повного остигання і займіться курячим м'ясом.
- Самі ніжки потрібно помити і акуратно стягнути шкірку, не пошкодивши її. Бедрену кістку разом з м'ясом відрізати, щоб залишилася тільки шкірка і одна фаланга суглоба гомілки. Відрізану з м'ясом кістку потрібно повністю очистити від курячого м'яса і надалі використовувати для приготування бульйону.
Правильне формування курячої ніжки та стегенця фаршевою сумішшю
- Куряче м'ясо гомілки порізати невеликими кубиками, посолити, поперчити і можна навіть замаринувати в соєвому соусі, часнику та прованських чи грузинських травах на кілька годин.
- Коли м'ясо промаринується, змішайте його з охолодженої після смаження на сковороді, сумішшю грибів, цибулі та моркви. Туди ж додайте натертий на великій тертці твердий сир, сіль, перець до смаку і ретельно перемішайте.
- Рідину, в якій маринувалося куряче м'ясо, не викидайте. До неї можна додати кілька чайних ложок меду, трохи лимонного соку, томатного кетчупу і зовсім трохи гострого перцю чилі. Отриманою сумішшю помажте приготовані на деко фаршировані стегна і ніжки до запікання.
- Зроблену фаршеву начинку помістіть усередину шкірки, щоб утворилася ніжка. А краї слід закріпити зубочисткою, щоб суміш із гомілки не випадала під час приготування. Якщо ви вирішили зафарширувати стегна, то сформуйте з суміші м'яса, грибів і овочів подобу стегна, натягніть на нього, раніше зняту шкіру курячу і зафіксуйте її кількома зубочистками по краях.
Приготування фаршированого виробу в духовці та його подання на стіл
- У цей час розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія і помістіть фаршировані вироби, викладені на заздалегідь змащене деко, вже в гаряче середовище духовки на 30-35 хвилин. За час приготування, рясно змастіть пару разів розтопленим вершковим маслом фаршировані ніжки та стегенця, тоді вони до кінця приготування матимуть хрумку смачну скоринку. Всі зубочистки перед подачею обов'язково витягніть, інакше хтось із гостей ненароком може поранитися.
- Готувати ніжки та стегенця фаршировані грибами, овочами та твердим сиром довше зазначеного часу не рекомендується, тому що вони можуть втратити свою форму і сильно підсохнути, як усередині, так і зовні, що негативно позначиться на їх смакових якостях.
Подавати страву в гарячому вигляді з різними гарнірами:
- Макарони або спагетті;
- Вареним рисом;
- Відвареною картоплею;
- Запечені на грилі овочі.
Крім того, сервіруйте стіл різними овочевими та комбінованими салатами, соусами і звичайно ж свіжою зеленню, хлібом, лавашем або свіжими смачними коржиками. Ваші рідні та близькі оцінять ваші старання та із задоволенням поласують оригінальною стравою.
Смачного!