Смачний соус для пельменів, вареників та нагетсів у домашніх умовах

Соусна заправка - це найкращий додаток до не менш смачних страв, серед яких можуть бути і котлети, і вареники, і пельмені, і голубці, і фарширований перець чи інші варіанти їжі з підливою. Раніше багато хто використовував сметану, яка дарувала їжі неймовірний смак та аромат. Але зараз люди все частіше замислюються, як зробити смачний соус для пельменів у домашніх умовах. Тому їх існує безліч рецептів для різних страв. А про те, який домашній соус до пельменів можна зробити своїми руками, і він буде найчастіше застосувати, ми поговоримо далі.

 

Суперські підливи на будь-який смак

Перед тим, як зробити ідеально смачний маринад для котлет, пельмішок, нагетсів, вареників і хінкалі ми поговоримо про 5 найпопулярніших серед господинь нашої країни.

 

1. Домашній соус "Тартар"

Всі ми зустрічали і, можливо, куштували магазинну соусну приправу "Тартар", але в інтернеті є безліч рецептів, як зробити її самостійно. Для цього необхідно змішати:

  • зелену цибулю 50 грам,
  • кріп 30 грам,
  • мариновані огірки невеликі (дрібно порізані) у кількості 2-3 штуки,
  • майонез "Провансаль" 150 грам.

Всього за 5 хвилин, і ваша найсмачніша приправа для нагетсів, млинців з начинкою, вареників, пельмішок і навіть котлет готова до вживання.

 

2. Соєво-майонезний соус

Такий варіант підійде для любителів гострих заправок до страв. Вам потрібно буде лише змішати:

  • будь-який майонез у кількості 200 г,
  • 2 столові ложки соєвого маринаду,
  • 1 чайна ложка гірчиці,
  • 2 чайні ложки оцту.

І у вас вийде чудова гостра майонезно-соєва заправка до пельменів, нагетсів, вареників, котлет і бендериків в домашніх умовах.

 

3. Томатний соус з майонезом та гірчицею

Дуже простий та невигадливий рецепт гірчично-пікантного маринаду. Беремо середню за розмірами піалу, кладемо в неї:

  • 200 грам не дуже жирного майонезу,
  • додаємо 3 столові ложки томатного кетчупу,
  • 3 чайні ложки гострої гірчиці.

Проста домашня томатна заправка з гірчицею та майонезом для пельменів та котлет з м'ясним фаршем зі свинини, яловичини, курятини або індичати готова до вживання, відразу ж після ретельного розмішування.

 

4. Соус Чимічуррі

Це досить перчений маринад з різної зелені, лимона, часнику і звичайно червоного пекучого перчика. Відразу беремо високу склянку для збивання і відправляємо туди:

  • 60 грам петрушки,
  • 30 грам кінзи,
  • 20 грам базиліка,
  • розрізаємо приблизно навпіл печючий гострий червоний перець і пробуємо його на зрізі, якщо дуже гострий, то беремо всього чверть свіжого стручка,
  • додаємо часник 3 великих зубчики,
  • 20 мл винного оцту,
  • щіпку солі,
  • щіпку чорного перцю,
  • сік половинки лимона або лайма, тоді буде більш насиченим смак,
  • 100 мл оливкової олії,
  • 1 чайну ложку тростинного цукор-піску.

Подрібнюємо занурювальним блендером петрушку, базилік, кінзу, часник, винний оцет, сіль, чорний перець, оливкову олію, лимон, цукор, перець чилі до однорідної консистенції.

Переливаємо маринад чимичуррі в придатну для подачі піалу і подаємо до столу для м'ясних і рибних котлет, хінкалі, налисників із солоними начинками, чебуреків та картопляних зраз.

 

5. Сирний соус чи маринад

Сирний соусний маринад складається із таких інгредієнтів. Це звичайно:

  • сир,
  • сметана,
  • вершки,
  • вершкове масло,
  • борошно,
  • яйця.

 

Якщо у вас виникає питання, з чим їдять пельмішки, вареники з м'ясом, хінкалі або млинці з м'ясною начинкою, а вищезгадані чотири варіанти не підходять, можна спробувати приготувати маринад із суміші сметани, сиру та яєць. Для приготування використовують такі інгредієнти: сметана, яйця, твердий сир, вершки, вершкове масло, борошно.

Перші два інгредієнти необхідно змішати в блендері, потім додати натертий на дрібній тертці сир, 15% вершки та трохи борошна. Підігріту маринадну суміш не доводячи до кипіння, а знімати з плити і подавати на стіл.

Подивившись на наші запропоновані варіанти, тільки вам вирішувати, який соус до пельменів, котлет, зразів та інших домашніх напівфабрикатів можна зробити, щоб вони придбали новий унікальний і неповторний смак.

 

Смачні та соковиті домашні напівфабрикати з м'ясом

Якщо ви бажаєте скуштувати цю страву і вже вирішили, з яким маринадом їдять пельмішки у вашій родині, ви можете не витрачати час на їхнє ліплення, а купити по-домашньому зроблені свіжозаморожені напівфабрикати у нас в інтернет магазині ТМ Смачнота. Заморожені домашні напівфабрикати нашого виробництва - це свіжі, смачні та корисні продукти з цеху, що пройшли лише шокову заморозку, які залишають байдужим нікого з наших постійних покупців.

Купуйте якісні домашні напівфабрикати у нас, ну, а з яким маринадом чи заправкою будуть смачно їсти нагетси, пельмені, вареники, млинці чи хінкалі у вашій родині – вирішувати лише вам!

Смачного!