Піца – улюблена страва більшості українців, а батьківщина цієї їжі – Італія. Її незвичайний смак і швидкість приготування зробили виріб знаменитим на всій земній кулі.
Сьогодні людство готує піцу не тільки в печі чи духовці, але також у мікрохвильовій печі та на сковороді.
А приготовлена в домашніх умовах ця італійська їжа має смак не гірше, ніж її ресторанні родичі. Але як зробити її ніжною, смачною та такою ж апетитною, як у найкращих ресторанах світу? Наразі ми поділимося основними рецептами успіху вашої страви.
Професіонали рекомендують
Швидка піца - це страва, на приготування якої у вас піде трохи більше 40 хвилин. Але все залежить від тіста та начинки, що необхідні за рецептом.
Тісто для піци може бути дріжджовим, листковим, готуватися на йогурті, кефірі чи майонезі. Найскладнішим є дріжджове, оскільки таке тісто має ще підійти перед запіканням.
Як начинка ви можете підібрати будь-які овочі, які вам подобаються, а також м'ясо, фарш, шинку, яйця, консервовану кукурудзу, ананаси, оливки, маслини і, звичайно ж, тертий сир. Останній інгредієнт дуже важливий, тому що він плавиться під час приготування та ніжно обволікує страву. Але сир потрібно вибирати дуже ретельно, адже його неприємний смак може зіпсувати всю страву. Краще використовувати тверді сорти, такі як моцарелла.
Соус також важливий для приготування піци, його мажуть на тісто перед викладанням начинки. Серед відповідних соусів можна вибрати томатний або кетчуп.
Швидка піца в духовці
Поговоримо, як випікати виріб у духовній шафі, щоб він не підгорів і не підсох. Оптимальна температура приготування – 180-200 градусів, але якщо вона буде вищою, то тісто швидко підгорить. Перед тим, як викладати її на деко, потрібно застелити пергаментом, щоб їжа не пристала до форми. Час приготування страви з сухою начинкою та тонким тістом не повинен перевищувати 15-20 хвилин, інакше воно може не просто підгоріти, а й сир може підсохнути. І це зіпсує смак вашого виробу. Якщо ж тісто традиційне, а начинка дуже соковита, то час випікання може бути більшим і скласти 20-30 хвилин.
Піца на сковороді: секрети приготування
При такому способі приготування цієї їжі використовують тісто на основі сметани та майонезу. Воно швидко підсмажується та має м'яку, соковиту структуру.
Сковороду потрібно попередньо обов'язково змастити олією, а основу змастити соусом перед викладанням начинки. Смажити таку їжу потрібно доти, доки не розтопиться сир, за часом це приблизно 15-17 хвилин.
Піца в мікрохвильовій печі
Швидку піцу сьогодні можна приготувати навіть у мікрохвильовій печі. Вона точно не підгорить і пропечеться рівномірно як зсередини, так і зовні. Тісто для такого виробу можна використовувати будь-яке, так само можна сказати і про начинку. Тільки пам'ятайте, що готувати їжу потрібно вже в прогрітій мікрохвильовій печі, а форма для випічки повинна бути глибока, накрита фольгою в процесі готування. Також пам'ятайте, що сиром піцу з мікрохвильової печі потрібно посипати вже після того, як вона буде готова. А потім лише поставити її ще підігрітися на кілька хвилин, щоб сир повністю розплавився.
Соус при такому способі готування повинен бути обов'язково, без нього страва вийде сухою та несмачною. До речі, його рекомендується додавати і в начинку, щоб їжа вийшла максимально смачною та соковитою.
Час на випікання піци повинен варіюватися від 5 до 10 хвилин, якщо ваша страва залишається місцями сирою, можна додати ще кілька хвилин, щоб добре пропекти.
Готуйте свою вишукану страву правильно, радуйте своїх близьких та друзів ніжною їжею!
Смачного! Удачі вам!