Піца - це страва, яка завжди прикрашає будь-який святковий стіл як дорослим, так і дітям, але щоб вона вийшла смачною, потрібно використовувати правильне тісто та смачний соус. Варіантів тіста для піци існує безліч, але деякі з них є особливо смачними та популярними. Давайте розглянемо кілька варіантів тіста для піци.
Класичне тісто для піци
Це найпоширеніший і найвідоміший варіант тіста для піци. Воно виходить еластичним та м'яким, з добре розвиненою текстурою. Для приготування тіста потрібно змішати:
- 500г борошна,
- 2 ч. л. сухих дріжджів,
- 310 мл води,
- 1 ч. л. солі,
- 3 ст. оливкової олії.
Тісто вимішують протягом декількох хвилин і залишаються на 30-60 хвилин для підйому. Для випікання розтягнути тісто руками на деку чи спеціальній формі та відправити у розігріту до 1800С духовку. Щоб піца вийшла смачна рекомендуємо врахувати важливі моменти та секрети приготування піци.
Рецепт тіста для піци без дріжджів
Крім класичного тіста на дріжджах, існує багато інших варіантів тіста для піци. Наприклад, для тих, хто хоче заощадити час, можна використати швидкий рецепт тіста без дріжджів. Для цього знадобиться тільки:
- борошно,
- вода,
- сіль,
- олія.
Тонке тісто для піци
Тонке тісто для піци відрізняється від класичного більш хрусткою текстурою. Для його приготування потрібно використовувати борошно, дріжджі, воду та сіль, а також додати трохи цукру та оливкової олії.
- 300 г борошна,
- 8 г сухих дріжджів,
- 180 мл води,
- 0,5 ч.л. цукру,
- 1 ч.л. солі,
- 2 ст.л. оливкової олії.
Тісто вимішують протягом декількох хвилин і залишаються на певний час для підйому.
Тісто на кефірі
Тісто на кефірі – це простий та швидкий спосіб приготування основи для піци. Для того, щоб приготувати це тісто, знадобиться:
- 500 г борошна,
- 1 склянка кефіру,
- 1 яйце,
- 1 ч. ложка солі,
- 1 ч. ложка соди.
Усі інгредієнти необхідно перемішати, вимісити тісто і дати настоятися на 10-15 хвилин.
Тісто творожне
Тісто на кисломолочному сирі – це чудовий варіант для тих, хто стежить за своєю фігурою і не хоче їсти багато вуглеводів. Для приготування такого тіста знадобляться:
- 250 г кисломолочного сиру (творога),
- 100 г борошна,
- 1 яйце,
- 1 ст. ложка рослинної олії,
- 1 ч. ложка солі,
- 1 ч. ложка соди.
Сир потрібно розм'якшити, додати до нього всі інгредієнти та вимісити тісто.
Тісто на основі цільнозернового борошна
Тісто на основі цільнозернового борошна більш здорове та поживне, ніж тісто на основі звичайного борошна. Для приготування тіста потрібно використовувати:
- цільнозернове борошно,
- дріжджі,
- воду,
- сіль,
- оливкову олію.
Тісто вимішують протягом декількох хвилин і залишаються на певний час (30-60 хв.) для підйому.
В ассортименті домашніх заморожених напівфабрикатів є також готові страви з цільнозернового борошна: млинці цільнозернові з індичкою, вареники з індичкою на цільнозерновому борошні.
Тісто на основі гречаного борошна
Тісто на основі гречаного борошна більш поживне і багате на вітаміни і мінерали, ніж тісто на основі звичайного борошна. Страви з гречаного борошна мають більш насичений смак і є кориснішим для здоров'я. Пропонуємо спробувати наші корисні млинці на гречаному борошні з лівером, вареники з лівером на гречаному борошні.
Для приготування тіста потрібно використовувати:
- гречане борошно,
- дріжджі,
- воду,
- сіль,
- оливкову олію.
Тісто вимішують протягом декількох хвилин і залишаються на певний час для підйому.
Залежно від особистих переваг та доступності інгредієнтів, можна експериментувати та готувати італійську піцу з різних видів тіста. Головне, щоб вона вийшла апетитною та задовольнила смакові уподобання.