Щороку на початку березня ми відзначаємо Масляну – старовинне всіма улюблене свято, присвячене прощанню із зимою та зустрічі весни. У цей час ми збираємося з друзями та рідними, готуємо смачні страви і, звичайно, не можемо обійтися без млинців. Якщо ви хочете зробити справжні домашні млинці, але не хочете морочитися із закваскою та довгим вимішуванням тіста, то цей рецепт саме для вас!
Для приготування млинців на окропі знадобиться:
- 1 яйце;
- 1 склянка молока;
- 1 склянка окропу;
- 1,5 склянки борошна;
- 1 ст. ложка цукру;
- 0,5 ч. ложки солі;
- 1 ч. ложка олії;
- олія для змащування сковороди.
Покрокові дії:
- У глибоку миску розбийте яйце, додайте цукор, сіль та олію. Ретельно збийте вилкою або міксером.
- Додайте молоко і добре перемішайте.
- Поступово додайте борошно і продовжуйте збивати тісто до однорідної консистенції, без грудочок.
- Додайте окріп і знову добре перемішайте.
- Дайте тісту настоятися 10-15 хвилин.
- Розігрійте сковороду із антипригарним покриттям на середньому вогні. Змастіть сковороду олією.
- Вилийте на сковороду одну повну ложку тіста і рівномірно розподіліть по сковороді.
- Смажте млинці з одного боку до золотистого кольору, потім переверніть і смажте ще близько хвилини.
- Перекладіть готовий млинець на тарілку і повторіть процедуру з тістом.
- Подавайте млинці на стіл зі сметаною, медом, варенням чи улюбленою начинкою.
Тепер ви знаєте, як швидко і просто приготувати справжні домашні млинці на окропі. Але якщо у вас немає часу чи бажання готувати їх самі, то ви завжди можете купити вже спечені млинці без начинки або нафаршировані млинці з будь-якою начинкою на вибір у магазині домашніх напівфабрикатів "Смачнота".
І нехай Вам смакує!