Дивовижний торт із млинців з сиром та червоною рибою

Розкішний, смачний, гарний торт із млинців із червоною рибою – правильне частування до свята Масляної. За старих часів пригощалися млинцями вдосталь, не шкодуючи ікри та інших делікатесів, з якими так вдало поєднуються рум'яні сонечки. Пропонуємо вам напекти гору млинців на налістники, а потім зібрати з них дивовижну закуску – торт із прошарком зі слабосоленого лосося, сиру із зеленню.

На 6-7 порцій знадобиться:

 

Для млинців:

  • пара яєць;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 300 мл молока;
  • 0,5 чайної ложки соди, погашеної соком лимона;
  • рослинна олія.

 

Для начинки:

 

Готуємо

  1. Яйця розбиваємо в посуд, де розводитимемо тісто на млинці. Додаємо сіль, погашену лимоном соду, потім цукор. Ретельно сколочуємо віночком.
  2. Переправляємо в яєчний склад половину трохи теплого молока та 1-1,5 столових ложки олії. Знову працюємо віночком півхвилинки.
  3. Всипаємо борошно та доводимо тісто до однорідності за допомогою вінчика. Потім доливаємо порцію молока, що залишилася, щоб тісто прийняло потрібну рідку консистенцію. Приблизно 20 хв відстоюємо та випікаємо млинці звичайним способом на пательні, як іноді ви робите для сніданку.
  4. Для прошарку торта дрібно нарізаємо червону рибу - слабосоленого лосося. За бажання можна нарізати 3 тоненькі довгі смужки окремо, щоб з них потім зробити прикрасу закусочного торта - «трояндочки».
  5. Кришимо в мисочку з сирним сиром заздалегідь помитий обсушений кріп або зелень, додаємо сметану та спеції за смаком – розтираємо лопаткою до консистенції крему.
  6. Збираємо млинець: викладаємо вироби чаркою на блюдо. Кожен млинець «кремом» із м'якого крем сиру із зеленню та сметаною, покриваємо шаром червоної рибки. Верхній млинець, за бажанням, можливо, як змастити сиром, так і не змащувати, це вже на ваш розсуд ы смак. Для краси та оригінальності, ви можете прикрасити його невеликими «трояндочками» з риби, зробленими власноруч.

Приємного апетиту, смачною та щедрою всім Масляниці!