Чізкейк «Філадельфія»

Пропонуємо до вашої уваги ніжний класичний чізкейк, рецепт якого родом з американського континенту. Приготувати його для вас, не складе великої праці. Порадуйте та здивуйте своїх рідних та близьких таким незвичайним десертом до до ранкового чаю чи кави на сніданок.

Що знадобиться для чізкейку

  • 800 грам сиру "Філадельфія";
  • 160 г пісочного печива;
  • 75 грам вершкового масла 82%;
  • 200 г 20%-ної сметани;
  • 180 г цукрової пудри;
  • 3 столові ложки (з гіркою) борошна;
  • 3 великі курячі яйця;
  • 1 жовток окремо без білка;
  • щіпка ваніліну.

Покрокове приготування Чізкейка Філадельфія:

  1. Пісочне печиво складіть у блендер і подрібніть. Додайте до нього розтоплене масло, але перед тим його остудіть. Перемішайте масу ложкою, а не блендером.
  2. Візьміть роз'ємну форму і розподіліть по дну суміш із печива пісочного та масла. Добре утрамбуйте ложкою. Форму беріть діаметром 22-23 см. Поставте в духовку, що працює при 180 °С рівно на 10 хвилин.
  3. Основу для чізкейка дістаньте з духовки і дайте охолонути у формі. А поки змішайте Філадельфію і цукрову пудру, збийте міксером 10 секунд. Додайте сметану та борошно. Знову запустіть міксер на 10-15 секунд.
  4. Далі введіть в масу яйця по одному, після кожного запускаючи міксер на кілька секунд, на невеликій швидкості. Наприкінці внесіть сирий жовток та ванілін – і знову перемішайте до гладкої однорідної консистенції.
  5. Отриману сирну масу викладіть на основу, розрівняйте та поверніть виріб у духовку. Температуру змініть – 160 °С. Випікайте чізкейк Філадельфія 45 хвилин.
  6. Після остигання вийміть із форми, розріжте на шматочки – як тортик – і подавайте, прикрасивши при бажанні полуницею або іншими ягодами. Можна подати його до столу із власноруч зробленим солодким соусом.

Смачного!