Французькі круасани

У різних народів світу свої кулінарні уподобання та традиційні страви. Але в будь-якій країні випічка – в особливій пошані. Пропонуємо до вашої уваги знамениту французьку випічку до сніданку. Традиційні круасани не мають начинки, а рецепт їхнього приготування дуже простий. З невеликої кількості доступних продуктів, можна напекти у духовці цілу гору апетитних і рум'яних смачнючих виробів. Ті з вас, хто віддає перевагу круасанам з начинкою, можуть виявити дива кулінарної винахідливості та наповнити їх найрізноманітнішою і найсмачнішою начинкою, наприклад, круасани з омлетом, ковбаскою та помідорами або шинкою, запеченими овочами під гострим соусом, з смачним адигейським сиром, або сиром моцарелла з солоними огірочками та оливками чи маслинами.

 

Круасани, простий без дріжджовий рецепт:

  • 220 грам пшеничного борошна;
  • 110 грам хорошого вершкового масла 82%;
  • 1 маленька щіпка солі;
  • 1 жовток сирого великого курячого яйця;
  • 60 мл крижаної води.

 

Покрокове приготування французьких круасанів

  1. Борошно та сіль просійте разом – в одну велику миску. Масло вершкове потримайте чверть години в морозилці, після чого швиденько подрібніть терткою прямо в миску з борошном.
  2. Швиденько пальцями перетріть інгредієнти в крихту. Влийте крижану воду та замісіть еластичне тісто на круасани. Відразу розкотіть качалкою – у тонкий пласт. Товщина – як на пельмені.
  3. Далі цей пласт тіста скачайте щільним рулетом, який оберніть плівкою і потім помістіть на 35-40 хвилин у холодильник.
  4. Дістаньте і знову розкотіть у пласт – але вже у круглий. Його розріжте, як шматочки піци на сектори-трикутники. Кожен згорніть трубочкою, як рогалики, починаючи з широкого краю до вузького. Розбовтайте жовток та змастіть заготовки.
  5. Викладіть круасани на деко, як ви викладаете пирогипиріжки або печиво, але не впритул, а щоб між ними була невелика відстань, тому що вони потім можуть заважати один одному, коли почнуть збільшуватися в розмірах під дією високої температури. Духовку увімкніть заздалегідь, стандартний градус – 180 °С.
  6. Випікайте круасани протягом 15-20 хвилин: як тільки стануть красивого золотавого кольору - виймайте на тарілку, а краще подавати їх у гарному плетеному кошику із солодкими соусами та малиновим, полуничним, вишневим, або іншим ягідним варенням чи яблучним джемом. Обов'язкова ароматна кава, або ж міцний чай.
  7. За бажанням свіжовипечені круасани можна акуратно розрізати зубчастим ножем уздовж і начинити різною начинкою, починаючи від солодкого варіанта з шоколадом, нутеллою, мигдальними горіхами або бананами в різних поєднаннях. І до солоної начинки зі скибочками шинки, червоної рибки, а це може бути кета, горбуша чи лосось та шматочками омлетику з ковбаскою чи смаженим м'ясом. Крім того з добавкою кульок моцарелли, м'якого сиру «Філадельфія», листям салату, шматочками огірка, помідорів та болгарського перцю.

Смачного!