Англійські «пастуші» пиріжки з м'ясом

Їх прийнято подавати з бульйоном, або легким супчиком на обід, і в поєднанні з ним англійські пиріжки складають відмінну ситну страву, по-справжньому домашню і надзвичайно смачну. Фарш для начинки можна готувати не тільки з яловичини (телятини), але і з м'яса птиці, наприклад, індички, курки чи качки. Рецепт цих пиріжків з м'ясом досить цікавий, щоб ви змогли здивувати ними своїх домочадців за сніданком чи вечерею, а друзів чи колег по роботі під час обідньої перерви. Спробуйте урізноманітнити своє меню такою простою та невигадливою їжею.

 

Що знадобиться для рецепту пиріжків з м'ясом:

  • 300 г борошна;
  • 350-400 г телятини (м'якоть) або філе індички, курки чи качки;
  • 160 грам вершкового масла;
  • 1 велике куряче яйце;
  • 250-280 грам картоплі;
  • 150 грам цибулі ріпчастої;
  • 3 столові ложки м'ясного бульйону;
  • за смаком суміш різної зелені: шавлія, шпинат, петрушка, чебрець;
  • перець і сіль за смаком, олія для смаження начинки, приблизно 50-70 мл.

 

Приготування англійських "пастуших" пиріжків з м'ясом

  1. Просіяне борошно та охолоджене нарізане масло перетріть у крихту – прямо руками. Влийте 3 столові ложки холодної води, додайте щіпку-півтори солі й замісіть тісто.
  2. На виході тісто має вийти податливим і м'яким. Загорніть його в плівку та покладіть в холодильник на 35-40 хвилин. А поки наріжте кубиками цибулю та обсмажте до блідо-жовтого кольору.
  3. М'ясо теж наріжте або нарубайте дрібно шматочками до стану фаршу. Додайте до цибулі. Слідом картопля, нарізана дуже тонкими скибочками. Потім посоліть майбутню начинку й поперчіть. Покришіть зелень, влийте бульйон і протушкуйте на невеликому вогні близько 15 хвилин під кришкою. Періодично перемішуйте.
  4. Тісто дістаньте із плівки і розділіть на 6 рівних порцій. Кожну розкачайте до товщини 3 мм. Розподіліть начинку. По краю коржів «пройдіться» збитим яйцем. Краї з'єднайте, формуючи овальні пиріжки з гострими кінчиками.
  5. Змастіть зверху ще яйцем і відправте на деку в духовку, включену заздалегідь, t 200 °С. Через 20 хвилин англійські «пастуші» пиріжки з м'ясом та картоплею будуть готові! Можете подавати їх не тільки на обід, але й до чаю до сніданку чи вечері, як у найкращих англійських традиціях із оригінальним гострим, або овочевим соусом.

Смачного!