Це солодке частування, як і чебуреки, теж смажать у маслі, а не випікають у духовці, як пироги, кіш Лорен чи домашню випічку. Австрійські пончики традиційно поливають медовою глазур'ю і прикрашають шоколадним посипанням. З глазур'ю та солодкими соусами, ласощі будуть ще смачнішими! Робіть цей смачний частування самостійно і радуйте їм своїх близьких на сніданок, а друзів та знайомих за святковим столом. Рецепт їх досить невигадливий, а тому всі будуть приємно вражені вашими кулінарними здібностями. Зробіть невелике зусилля і спробуйте урізноманітнити своє меню цими солодкими пиріжками з Австрії.
Що знадобиться для приготування тіста Австрійських Пончиків:
- 450 грам борошна;
- 1 велике куряче яйце;
- 1 столова ложка теплої води;
- 160мл пастеризованого молока;
- 15 г сухих дріжджів;
- 40 г вершкового жирного масла 82%;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 70 г цукру;
- рафінована олія для смаження.
Для глазурі:
- 375 мл. води;
- 400 г цукру;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- 200 г світлого меду.
Процес приготування Австрійських Пончиків
- Для тіста з'єднайте теплу воду із теплим молоком. Додайте яйце, сіль, дріжджі та обидва види цукру. Розмішайте, але лише злегка, без фанатизму.
- Далі до складу введіть розтоплене та обов'язково остигле вершкове масло. Потім просійте туди муку. Вимішайте добре м'яке тісто. Накрийте плівкою і перенесіть у тепле місце, де залиште на півтори години.
- Тісто, що підійшло, обмісіть з боків до центру і розкотіть пластом до 1 см завтовшки. Формою виріжте кільця - заготовки для пончиків з "дірочкою" посередині. Накрийте чистим рушником і залиште на півгодини-годину для відпочинку.
- Заготовки смажте до рум'яного кольору в киплячій рафінованій олії, в глибокому посуді. Кладіть спочатку на паперовий рушник, щоб він забирав у себе надлишки олії.
- Приготуйте глазур: вказані норми води та цукру з'єднайте у сотейнику. Влийте лимонний сік і на середньому вогні, помішуючи, кип'ятіть 3-4 хвилини. Додати мед і зменшити вогонь до маленького. Варіть глазур для пончиків ще 4-6 хвилин.
- Рум'яні вироби полийте медовою глазур'ю і розкладіть на блюді для подачі. За бажання австрійські пончики посипте різнокольоровим або шоколадним кондитерським посипанням.
Подавайте до чаю з та радуйте домочадців смачним частуванням.
Смачного!