Австрійські пончики

Це солодке частування, як і чебуреки, теж смажать у маслі, а не випікають у духовці, як пироги, кіш Лорен чи домашню випічку. Австрійські пончики традиційно поливають медовою глазур'ю і прикрашають шоколадним посипанням. З глазур'ю та солодкими соусами, ласощі будуть ще смачнішими! Робіть цей смачний частування самостійно і радуйте їм своїх близьких на сніданок, а друзів та знайомих за святковим столом. Рецепт їх досить невигадливий, а тому всі будуть приємно вражені вашими кулінарними здібностями. Зробіть невелике зусилля і спробуйте урізноманітнити своє меню цими солодкими пиріжками з Австрії.

 

Що знадобиться для приготування тіста Австрійських Пончиків:

  • 450 грам борошна;
  • 1 велике куряче яйце;
  • 1 столова ложка теплої води;
  • 160мл пастеризованого молока;
  • 15 г сухих дріжджів;
  • 40 г вершкового жирного масла 82%;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 70 г цукру;
  • рафінована олія для смаження.

 

Для глазурі:

  • 375 мл. води;
  • 400 г цукру;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • 200 г світлого меду.

 

Процес приготування Австрійських Пончиків

  1. Для тіста з'єднайте теплу воду із теплим молоком. Додайте яйце, сіль, дріжджі та обидва види цукру. Розмішайте, але лише злегка, без фанатизму.
  2. Далі до складу введіть розтоплене та обов'язково остигле вершкове масло. Потім просійте туди муку. Вимішайте добре м'яке тісто. Накрийте плівкою і перенесіть у тепле місце, де залиште на півтори години.
  3. Тісто, що підійшло, обмісіть з боків до центру і розкотіть пластом до 1 см завтовшки. Формою виріжте кільця - заготовки для пончиків з "дірочкою" посередині. Накрийте чистим рушником і залиште на півгодини-годину для відпочинку.
  4. Заготовки смажте до рум'яного кольору в киплячій рафінованій олії, в глибокому посуді. Кладіть спочатку на паперовий рушник, щоб він забирав у себе надлишки олії.
  5. Приготуйте глазур: вказані норми води та цукру з'єднайте у сотейнику. Влийте лимонний сік і на середньому вогні, помішуючи, кип'ятіть 3-4 хвилини. Додати мед і зменшити вогонь до маленького. Варіть глазур для пончиків ще 4-6 хвилин.
  6. Рум'яні вироби полийте медовою глазур'ю і розкладіть на блюді для подачі. За бажання австрійські пончики посипте різнокольоровим або шоколадним кондитерським посипанням.
    Подавайте до чаю з та радуйте домочадців смачним частуванням.

Смачного!