Паска ніжна з ківі

Паска ніжна з кисломолочного сиру та ківі - шедевр на вашому столі, адже ця страва є, мабуть, одним з найкращих десертів, який придумали як пасхальне частування. Напередодні Великодня так хочеться порадувати себе традиційною стравою із цікавим, незвичайним складом.

Паска із сиру з ківі – це найкращий кулінарний шедевр для свята. Ківі робить її смак неймовірно ніжним із легкою кислинкою. А ті, хто любить таку кислинку, точно оцінять на сніданок це творіння і будуть готувати страву знову і знову. Вона запам'ятається вашим рідним, гостям та друзям, завдяки своєму зовнішньому вигляду, адже вона не буде виглядати, як звичне для всіх пасхальне частування.

Виріб може бути різної форми та висоти, а прикрасити ви можете вигадати самі. Спробуйте поєднання ніжного сиру та екзотичного фрукта, ця паска точно стане вашим улюбленим десертом. А ще ви можете проявити креативність і створити варену сирну паску з родзинками та мигдалем. Або самостійно зробити запечену сирну паску.

 

Продукти:

  • сир кисломолочний – 1 кг;
  • сік виноградний чи яблучний, освітлений – 1 склянка;
  • цукровий пісок – 130 грам;
  • вершки 35% - 0,5 літра;
  • плоди ківі – 6 штук;
  • яйце свіже куряче – 1 штук;
  • желатин – 20-25 г;
  • ванільний цукор – 25 грам.

 

Приготування

  1. Дотримуючись вказівок на пачці, замочіть желатин у невеликій ємності.
  2. Сир викладіть у сито, протріть один або два рази в глибоку миску. Вмішайте у кисломолочний сир ванільний цукор, поставте в холодильник.
  3. Візьміть половину набряклого желатину, добре відіжміть, відправте в сотейник разом із вершками та звичайним цукровим піском. Розмішуючи, на малому вогні доведіть до однорідної консистенції, не даючи суміші кипіти.
  4. Далі остудіть, введіть яйце і збийте міксером протягом 1 хвилини. Додайте цей склад до сиру і знову збийте міксером на повільних обертах.
  5. Пасочницю застеліть харчовою плівкою. Перекладіть на неї сирну масу, закрийте кінцями плівки та заберіть частування на ніч у холодильник (на 6-8 годин).
  6. Коли паска настоїться, з'єднайте в чистому посуді фруктовий сік з порцією желатину, що залишилася. Влийте 4 столові ложки холодної води. Нагрійте склад майже до закипання, але не давайте закипіти.
  7. Очистіть від шкірки ківі, пошинкуйте кружальцями. Паску дістаньте з холодильника і перекладіть із форми на тацю. Ніж занурте в гарячу воду й відразу ж розріжте паску - по горизонталі - на 3 рівні частини.
  8. Верхній шар поверніть у пасочницю, покрийте кружальцями ківі, акуратно залийте половиною фруктового желе, поставте на 30 хвилин у холодильник.
  9. Викладіть на фрукти під застиглим желе середній шар сирної пасхи, ще кружечки ківі, залийте желе, що залишилося, дайте застигнути в холодильнику. Накрийте третім шаром сирної маси, розрівняйте та тримайте готове частування в холодильнику до подачі.