Запечена свинина в духовці: покроковий рецепт

Якщо ви шукаєте смачний та ситний обід чи вечерю, то рецепт запеченої свинини у духовці – ідеальний вибір! Приготовлене за цим рецептом м'ясо виходить соковитим, ароматним і чудово підходить для сімейного обіду чи вечері. Крім того, цю страву можна готувати як на вихідні, так і на будні, адже її приготування не займе багато часу.

Інгредієнти для запікання смачного м'яса у духовці:

  • 1 кг свинячої шиї
  • 2 столові ложки гірчиці
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 чайна ложка меду
  • сіль та свіжомелений перець за смаком

Рецепт з покроковою інструкцією:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Підготуйте маринад: у невеликій мисці змішайте гірчицю, соєвий соус, олію, подрібнений часник, мед, сіль та перець.
  3. Вимийте м'ясо холодною водою і висушіть паперовим рушником. Нарізати свинину на шматки не потрібно, залиште цільне шматок м'яса.
  4. Натріть маринадом свинину, залиште на 30 хвилин.
  5. Підготуйте деко, на яке покладете свинину. Запікайте в розігрітій духовці за 180 градусів протягом 50-60 хвилин. Перевірте готовність м'яса за допомогою термометра. Температура всередині має досягти 70-75 градусів.
  6. Коли свинина запеклася, вийміть її з духовки і дайте відпочити на деку 10 хвилин. Потім наріжте її на порційні шматки та подавайте на стіл.

От і все! Запечене м'ясо свинини у духовці готове. Подавайте його з овочевим гарніром чи салатом. Смачного!