Салат Цезар із куркою - класичний рецепт

Салат Цезар - це класичний та популярний салат, який обов'язково має бути в арсеналі будь-якої господині. Цей салат добре поєднується з багатьма стравами, він також є відмінним вибором для обіду або вечері. Ось як приготувати салат «Цезар».

Інгредієнти для салату "Цезар" в домашніх умовах:

  • 1 головка салату Ромен або будь-якого іншого зеленого салату (200 г);
  • 2 шматки білого хліба;
  • 2 ст. оливкової олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 курячі яйця;
  • 1 куряче філе;
  • 50 г тертого пармезану;
  • 1 ст. каперсів;
  • 1 лимон;
  • 1 ст.л. гірчиці;
  • сіль та перець за смаком.

Покроковий рецепт приготування салату "Цезар"

  • Крок 1. Наріжте шматочки хліба та обсмажте їх на сухій сковороді до золотистого кольору. Перекладіть на тарілку і дайте охолонути.
  • Крок 2. Наріжте курку на невеликі шматочки, обсмажте на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору та приготуйте до готовності. Залишіть охолонути.
  • Крок 3. Розділіть листя салату на великі шматки і покладіть на тарілку.
  • Крок 4. Змішайте гірчицю, дрібно нарізаний часник, сік лимона та оливкову олію в мисці. Додайте сіль і перець за смаком і перемішайте.
  • Крок 5. Налийте готовий соус на листя салату та перемішайте.
  • Крок 6. Додайте шматочки курки, обсмажений хліб, тертий пармезан та каперси до салату.
  • Крок 7. Варіть яйця в окропі близько 3-5 хвилин (залежно від бажаного ступеня готовності). Охолодіть яйця в холодній воді, очистіть і розріжте навпіл. Покладіть в салат.

Салат Цезар готовий! Смачного!