Салат Цезар - це класичний та популярний салат, який обов'язково має бути в арсеналі будь-якої господині. Цей салат добре поєднується з багатьма стравами, він також є відмінним вибором для обіду або вечері. Ось як приготувати салат «Цезар».
Інгредієнти для салату "Цезар" в домашніх умовах:
- 1 головка салату Ромен або будь-якого іншого зеленого салату (200 г);
- 2 шматки білого хліба;
- 2 ст. оливкової олії;
- 1 зубчик часнику;
- 2 курячі яйця;
- 1 куряче філе;
- 50 г тертого пармезану;
- 1 ст. каперсів;
- 1 лимон;
- 1 ст.л. гірчиці;
- сіль та перець за смаком.
Покроковий рецепт приготування салату "Цезар"
- Крок 1. Наріжте шматочки хліба та обсмажте їх на сухій сковороді до золотистого кольору. Перекладіть на тарілку і дайте охолонути.
- Крок 2. Наріжте курку на невеликі шматочки, обсмажте на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору та приготуйте до готовності. Залишіть охолонути.
- Крок 3. Розділіть листя салату на великі шматки і покладіть на тарілку.
- Крок 4. Змішайте гірчицю, дрібно нарізаний часник, сік лимона та оливкову олію в мисці. Додайте сіль і перець за смаком і перемішайте.
- Крок 5. Налийте готовий соус на листя салату та перемішайте.
- Крок 6. Додайте шматочки курки, обсмажений хліб, тертий пармезан та каперси до салату.
- Крок 7. Варіть яйця в окропі близько 3-5 хвилин (залежно від бажаного ступеня готовності). Охолодіть яйця в холодній воді, очистіть і розріжте навпіл. Покладіть в салат.
Салат Цезар готовий! Смачного!