Останнім часом цінителі правильного харчування ПП вживають все більше смачних та оригінальних страв з різних овочів, таких як рататуй, паприкаш, овочевих рагу, салатів з різними оригінальними заправками і навіть вівсяних котлет з броколі та грибами поданих з гарніром із запечених овочів. Ці овочі можуть бути як з власного городу, так і з заморських країн. Але всі вони приносять організму багато вітамінів, мінералів та корисних речовин, які готують виключно у духовці, на мангалі чи мультиварці. Тільки в цих випадках овочі зберігають свою користь і вітамінний набір, закладений природою.
Найкращі рецепти смачних овочевих страв для запікання
1. Цвітна капуста з куркою у духовці
Для створення мега корисної страви потрібно:
- 170 г цвітної капусти,
- 200 г філе курки,
- 100 мл вершків,
- 2 яйця,
- 60 г сиру,
- зелень та спеції.
- Цвітну капусту необхідно помити, розділити на суцвіття, не рекомендується повністю.
- Філе нарізати на шматочки, додати до капусти, висипати спеції і все перемішати.
- В іншу ємність вбити яйця, до них додати зелень та спеції, перемішати, потім до суміші додати вершки.
- Помістіть суміш на деку або в іншій ємності з куркою і капустою, посипте тертим сиром і випікайте в духовці 20-25 хвилин.
Курка з цвітною капустою і сиром буде дуже смачним доповненням до вашого столу.
2. Запечені у мультиварці овочі
Щоб приготувати страву за цим рецептом, потрібно підготувати:
- 150 г заморожених овочів або свіжих сезонних,
- 1 варене яйце,
- 1 зубчик часнику,
- 1 ст.л. соєвого соусу,
- 2 ч.л. рослинної олії.
Якщо ви використовуєте заморожені овочі, як заздалегідь заготовлені про запас домашні напівфабрикати, їх слід попередньо розморозити, щоб не залишилося зайвої рідини, потім додати зазначені інгредієнти.
Масу викласти у форму мультиварки та випікати близько 15 хвилин у режимі Випічка.
Коли програма завершиться, посипати овочі тертим яєчним білком, і можна вживати на обід або як додаток до вечері у поєднанні з картопляними зразами або з рибними пісними котлетами!
3. Курка з картоплею у рукаві чи фользі
- Приготуйте по 1 кг картоплі та курки, 1 моркву та спеції за смаком.
- Спочатку очистіть картоплю, поріжте кільцями чи шматочками, додайте натерту на великій тертці моркву, спеції та перемішайте.
- Курку також помийте, осушіть, натріть спеціями та часником.
- Покладіть всі інгредієнти в рукав або фольгу і випікайте в духовці 1 годину.
Ваша пікантна страва готова!
4. Овочі з м'ясом на мангалі
Візьміть:
- 2 кг картоплі,
- 1,5 кг м'яса,
- цибулю,
- болгарський перець,
- 5 помідорів,
- спеції за смаком.
- Розведіть багаття та встановіть ємність для завантаження продуктів.
- Спочатку підсмажте цибулю, потім засипте м'ясо шматочками, обсмажте до золотистого кольору.
- Далі налийте в ємність води і тушкуйте ще 15 хвилин.
- Овочі поріжте зручними шматочками, кільцями чи іншою зручною формою. Додайте їх у ємність, але після того, як з них випарується вода.
- Поперчіть та посоліть інгредієнти, залишаючи їх на вогні ще 10-15 хвилин.
Для більшого аромату можна готувати їжу із сиром або у вершковому соусі. Тоді страва стане набагато смачнішою та м'якшою.
Експериментуйте, вигадуйте нові шляхи і способи приготування смачних овочевих страв та радуйте своїх близьких незвичайними поєднаннями смаку, аромату та запаху їжі.
Смачного!