Найсмачніші овочі, запечені в духовці, мультиварці та на мангалі

Останнім часом цінителі правильного харчування ПП вживають все більше смачних та оригінальних страв з різних овочів, таких як рататуй, паприкаш, овочевих рагу, салатів з різними оригінальними заправками і навіть вівсяних котлет з броколі та грибами поданих з гарніром із запечених овочів. Ці овочі можуть бути як з власного городу, так і з заморських країн. Але всі вони приносять організму багато вітамінів, мінералів та корисних речовин, які готують виключно у духовці, на мангалі чи мультиварці. Тільки в цих випадках овочі зберігають свою користь і вітамінний набір, закладений природою.

Найкращі рецепти смачних овочевих страв для запікання

1. Цвітна капуста з куркою у духовці

Для створення мега корисної страви потрібно:

  • 170 г цвітної капусти,
  • 200 г філе курки,
  • 100 мл вершків,
  • 2 яйця,
  • 60 г сиру,
  • зелень та спеції.
  1. Цвітну капусту необхідно помити, розділити на суцвіття, не рекомендується повністю.
  2. Філе нарізати на шматочки, додати до капусти, висипати спеції і все перемішати.
  3. В іншу ємність вбити яйця, до них додати зелень та спеції, перемішати, потім до суміші додати вершки.
  4. Помістіть суміш на деку або в іншій ємності з куркою і капустою, посипте тертим сиром і випікайте в духовці 20-25 хвилин.

Курка з цвітною капустою і сиром буде дуже смачним доповненням до вашого столу.

2. Запечені у мультиварці овочі

Щоб приготувати страву за цим рецептом, потрібно підготувати:

  • 150 г заморожених овочів або свіжих сезонних,
  • 1 варене яйце,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 ст.л. соєвого соусу,
  • 2 ч.л. рослинної олії.

Якщо ви використовуєте заморожені овочі, як заздалегідь заготовлені про запас домашні напівфабрикати, їх слід попередньо розморозити, щоб не залишилося зайвої рідини, потім додати зазначені інгредієнти.

Масу викласти у форму мультиварки та випікати близько 15 хвилин у режимі Випічка.

Коли програма завершиться, посипати овочі тертим яєчним білком, і можна вживати на обід або як додаток до вечері у поєднанні з картопляними зразами або з рибними пісними котлетами!

3. Курка з картоплею у рукаві чи фользі

  1. Приготуйте по 1 кг картоплі та курки, 1 моркву та спеції за смаком.
  2. Спочатку очистіть картоплю, поріжте кільцями чи шматочками, додайте натерту на великій тертці моркву, спеції та перемішайте.
  3. Курку також помийте, осушіть, натріть спеціями та часником.
  4. Покладіть всі інгредієнти в рукав або фольгу і випікайте в духовці 1 годину.

Ваша пікантна страва готова!

4. Овочі з м'ясом на мангалі

Візьміть:

  • 2 кг картоплі,
  • 1,5 кг м'яса,
  • цибулю,
  • болгарський перець,
  • 5 помідорів,
  • спеції за смаком.
  1. Розведіть багаття та встановіть ємність для завантаження продуктів.
  2. Спочатку підсмажте цибулю, потім засипте м'ясо шматочками, обсмажте до золотистого кольору.
  3. Далі налийте в ємність води і тушкуйте ще 15 хвилин.
  4. Овочі поріжте зручними шматочками, кільцями чи іншою зручною формою. Додайте їх у ємність, але після того, як з них випарується вода.
  5. Поперчіть та посоліть інгредієнти, залишаючи їх на вогні ще 10-15 хвилин.

Для більшого аромату можна готувати їжу із сиром або у вершковому соусі. Тоді страва стане набагато смачнішою та м'якшою.

Експериментуйте, вигадуйте нові шляхи і способи приготування смачних овочевих страв та радуйте своїх близьких незвичайними поєднаннями смаку, аромату та запаху їжі.

Смачного!