Готуємо на Масляну млинцевий торт зі сметанним кремом та чорницею – рецепт

Розгуляйся, народ! Смачна Масляна йде! Напечіть гору тонких рум'яних млинців не тільки на налистники з різними приголомшливими начинками зі свинячого, яловичого м'яса, солоного та солодкого сиру, карамелізованих яблук, індички, курки з грибами. Млинці також можуть бути з бринзою і зеленню, полуницею і сиром, вишнею і маком, чорницею і сиром, бананом і молоком, що згущує, лососем і шпинатом, вишнею і шоколадом. Але найцікавіше полягає в тому, що ви самостійно можете приготувати для рідних і друзів щось незвичайне, а саме смачний млинцевий торт за нашим оригінальним рецептом.

Інгредієнти, які вам знадобляться для виготовлення млинців

  • Яйця, свіжі та великі – 3 шт;
  • борошно в/с пшеничне – 600 г;
  • молоко 2,5% – 1 л;
  • окріп – 1,5 склянки;
  • сіль – невелика дрібка;
  • цукор – 2-2,5 столових ложок;
  • олія – 6 столових ложок;
  • 1 чайна ложка гашеної соди (у столовому оцті).

Інгредієнти для сметанного крему

  • Сметана – 400 г, жирність 15%;
  • згущене молоко – 2/3 банки;
  • ванілін – щіпка;
  • чорниця – 0,5 склянки замороженої ягоди.

Приготування млинцевого торта зі сметанним кремом та чорницею

  1. Яйця вилийте в миску, потім насипте цукор. Поколотіть вилкою. Влийте молоко, що постояло півгодини при кімнатній температурі. Знову проробіть суміш вінчиком.
  2. Просійте в яйця з молоком борошно - частинами, постійно помішуючи рідку суміш. Внесіть погашену оцтом соду. Оцет можна замінити соком лимона. В самому кінці влийте в тісто олію і ретельно розмішайте готову суміш ополоником.
  3. Розігрійте млинцеву сковороду і, періодично змащуючи маслом або смальцем, випечіть стопку тонких млинців однакової середньої засмаженості.
  4. Для крему з'єднайте в одній ємності сметану та згущене молоко. Всипте ванілін, збийте міксером на меншій швидкості, щоб вийшов пишний склад.
  5. Обріжте стопку млинців за допомогою кільця кондитерського – щоб отримати рівний торт. Покладіть перший млинець на блюдо і змастіть сметанним кремом, насипте трохи розморожених ягідок чорниці.
  6. Зберіть весь тортик. Верх млинця, змащений кремом, прикрасьте теж чорницею. Якщо захочете, додатково посипте тертим білим або темним шоколадом, а також подрібненими волоськими горіхами. Торт із млинців зі сметанним кремом і чорницею буде ще смачнішим, якщо він просочиться протягом години-двох перед подачею.

Подавайте з міцним чорним чаєм та солодкими фруктовими та ягідними соусами, які ви самі можете приготувати.

Смачний вам Масляна!