Розгуляйся, народ! Смачна Масляна йде! Напечіть гору тонких рум'яних млинців не тільки на налистники з різними приголомшливими начинками зі свинячого, яловичого м'яса, солоного та солодкого сиру, карамелізованих яблук, індички, курки з грибами. Млинці також можуть бути з бринзою і зеленню, полуницею і сиром, вишнею і маком, чорницею і сиром, бананом і молоком, що згущує, лососем і шпинатом, вишнею і шоколадом. Але найцікавіше полягає в тому, що ви самостійно можете приготувати для рідних і друзів щось незвичайне, а саме смачний млинцевий торт за нашим оригінальним рецептом.
Інгредієнти, які вам знадобляться для виготовлення млинців
- Яйця, свіжі та великі – 3 шт;
- борошно в/с пшеничне – 600 г;
- молоко 2,5% – 1 л;
- окріп – 1,5 склянки;
- сіль – невелика дрібка;
- цукор – 2-2,5 столових ложок;
- олія – 6 столових ложок;
- 1 чайна ложка гашеної соди (у столовому оцті).
Інгредієнти для сметанного крему
- Сметана – 400 г, жирність 15%;
- згущене молоко – 2/3 банки;
- ванілін – щіпка;
- чорниця – 0,5 склянки замороженої ягоди.
Приготування млинцевого торта зі сметанним кремом та чорницею
- Яйця вилийте в миску, потім насипте цукор. Поколотіть вилкою. Влийте молоко, що постояло півгодини при кімнатній температурі. Знову проробіть суміш вінчиком.
- Просійте в яйця з молоком борошно - частинами, постійно помішуючи рідку суміш. Внесіть погашену оцтом соду. Оцет можна замінити соком лимона. В самому кінці влийте в тісто олію і ретельно розмішайте готову суміш ополоником.
- Розігрійте млинцеву сковороду і, періодично змащуючи маслом або смальцем, випечіть стопку тонких млинців однакової середньої засмаженості.
- Для крему з'єднайте в одній ємності сметану та згущене молоко. Всипте ванілін, збийте міксером на меншій швидкості, щоб вийшов пишний склад.
- Обріжте стопку млинців за допомогою кільця кондитерського – щоб отримати рівний торт. Покладіть перший млинець на блюдо і змастіть сметанним кремом, насипте трохи розморожених ягідок чорниці.
- Зберіть весь тортик. Верх млинця, змащений кремом, прикрасьте теж чорницею. Якщо захочете, додатково посипте тертим білим або темним шоколадом, а також подрібненими волоськими горіхами. Торт із млинців зі сметанним кремом і чорницею буде ще смачнішим, якщо він просочиться протягом години-двох перед подачею.
Подавайте з міцним чорним чаєм та солодкими фруктовими та ягідними соусами, які ви самі можете приготувати.
Смачний вам Масляна!