Ця страва сподобається шанувальникам ролів та суші японської кухні. Їм ви напевно здивуєте гостей на святковому гулянні, а їх у найближчому майбутньому доведеться організувати чимало. Цілком можливо, що скоро буде Ваш День Народження, а там не за горами і Новий Рік, потім Різдво, Старий Новий рік… Словом, приводів буде достатньо, щоб приготувати листковий суші-салат з червоною слабо солоною рибою, рецепт який ми пропонуємо вашій увазі. Його гідно оцінять ваші друзі та родичі у тісному сімейному колі.
До речі, багато інгредієнтів цього салату цілком можуть підійти і для торта з млинців з сиром і червоною рибою, який ви можете приготувати на додаток до вищезгаданої страви, або просто загорнути лосось в млинець та приготувати ситні налисники чи навіть пельмені з червоною рибою. Також дуже смачним виходить відкритий французький закусочний пиріг кіш з червоною рибою.
Необхідні інгредієнти для листкового суші-салату з червоною рибою (з розрахунку на 4-5 порцій)
- Сьомга, лосось або кета слабосолона – 360 грам;
- рис білий круглий для суші – 120 г;
- сир кисломолочний, можна навіть із зеленню – 200 грам;
- сир твердий – 100 г;
- авокадо, бажано зрілий – 2 штуки;
- лимон – 1 маленький;
- майонез – 5 столових ложок без гірки;
- кріп та сіль за смаком.
Приготування самого рецепту
- Рис відваріть, як на суші, не забувши при цьому підсолити воду. Переправте зварений рис в друшляк і промийте під проточною холодною водою.
- Наріжте очищені авокадо невеликими кубиками. Потім так само подрібніть слабосолену червону рибу. Авокадо після нарізування, відразу полийте соком лимона, щоб м'якуш зберіг насичений зелений колір, а не побурів на повітрі.
- Далі твердий сир, весь шматочок крупно натріть і розділіть на дві однакові частини. Будемо використовувати лише одну половину. Її змішайте з усією порцією сиру, рубаним кропом (якщо в сирку його спочатку немає) і трьома столовими ложками майонезу.
- Через сервірувальне кільце викладіть суші-салат шарами: половина риби, повністю остиглий рис, авокадо з лимонним соком, сирну масу з майонезом, другу половину порції рибки, що залишилася. Верхній шар суші-салату з червоною рибкою, акуратно покрийте двома ложками майонезу, що залишилися, і посипте другою половиною тертого сиру або сиру.
- Прикрасьте частування часточками лимона, парою гілочок кропу і за бажанням «трояндочками» з кети, сьомги або лосося.
Смачного!