Як приготувати листковий суши-салат з червоною рибою

Ця страва сподобається шанувальникам ролів та суші японської кухні. Їм ви напевно здивуєте гостей на святковому гулянні, а їх у найближчому майбутньому доведеться організувати чимало. Цілком можливо, що скоро буде Ваш День Народження, а там не за горами і Новий Рік, потім Різдво, Старий Новий рік… Словом, приводів буде достатньо, щоб приготувати листковий суші-салат з червоною слабо солоною рибою, рецепт який ми пропонуємо вашій увазі. Його гідно оцінять ваші друзі та родичі у тісному сімейному колі.

До речі, багато інгредієнтів цього салату цілком можуть підійти і для торта з млинців з сиром і червоною рибою, який ви можете приготувати на додаток до вищезгаданої страви, або просто загорнути лосось в млинець та приготувати ситні налисники чи навіть пельмені з червоною рибою. Також дуже смачним виходить відкритий французький закусочний пиріг кіш з червоною рибою.

Необхідні інгредієнти для листкового суші-салату з червоною рибою (з розрахунку на 4-5 порцій)

  • Сьомга, лосось або кета слабосолона – 360 грам;
  • рис білий круглий для суші – 120 г;
  • сир кисломолочний, можна навіть із зеленню – 200 грам;
  • сир твердий – 100 г;
  • авокадо, бажано зрілий – 2 штуки;
  • лимон – 1 маленький;
  • майонез – 5 столових ложок без гірки;
  • кріп та сіль за смаком.

Приготування самого рецепту

  1. Рис відваріть, як на суші, не забувши при цьому підсолити воду. Переправте зварений рис в друшляк і промийте під проточною холодною водою.
  2. Наріжте очищені авокадо невеликими кубиками. Потім так само подрібніть слабосолену червону рибу. Авокадо після нарізування, відразу полийте соком лимона, щоб м'якуш зберіг насичений зелений колір, а не побурів на повітрі.
  3. Далі твердий сир, весь шматочок крупно натріть і розділіть на дві однакові частини. Будемо використовувати лише одну половину. Її змішайте з усією порцією сиру, рубаним кропом (якщо в сирку його спочатку немає) і трьома столовими ложками майонезу.
  4. Через сервірувальне кільце викладіть суші-салат шарами: половина риби, повністю остиглий рис, авокадо з лимонним соком, сирну масу з майонезом, другу половину порції рибки, що залишилася. Верхній шар суші-салату з червоною рибкою, акуратно покрийте двома ложками майонезу, що залишилися, і посипте другою половиною тертого сиру або сиру.
  5. Прикрасьте частування часточками лимона, парою гілочок кропу і за бажанням «трояндочками» з кети, сьомги або лосося.

Смачного!