Як накрити новорічний стіл на велику компанію, щоб без особливих турбот?
Виручать різноманітні закуски.
Необов'язково вигадувати складні та дивовижні страви типу м'яса по-французьки, торт «Шапка Мономаха» або салат «Айсберг». З найдоступніших інгредієнтів можна зробити ефектну та смачну комбіновану закуску, простенький салат із овочів або рагу, що сподобається всім без винятку. Головне – включити фантазію та вкласти в готування свою душу.
Ми пропонуємо оригінальний та нетрадиційний варіант закуски – сирні ялинки з креветками на крекерах. Буде оригінально, смачно та з гарантією того, що піввечора, гості будуть обговорювати вашу невигадливу закуску.
Вам знадобиться для приготування рецепту сирних ялинок з креветками на крекерах
- Упаковка круглих чи квадратних крекерів;
- 150-200 г креветок невеликих;
- 2 сирки плавлених "Карат", "Дружба" або аналогічні;
- 3 яйця зварених круто;
- невеликий пучок кропу;
- 3 зубки часнику;
- 2 столові ложки майонезу;
- сіль за смаком;
- зерна граната для оформлення.
Як готувати та красиво подати
- Розморожені креветки ошпарте окропом або киньте в миску з окропом на хвилину, потім вийміть шумівкою. Остудіть повністю відварені круто яйця, очистіть від шкаралупок.
- Сирки приберіть на 20 хвилин у морозилку, після чого дрібною теркою подрібніть у миску. Натріть яйця і додайте до сирків.
- Дрібно-дрібно наріжте очищені креветки. Часник пропустіть через тиск. Переправте дрібно нарізані креветки і часник, що роздавлений у тиску, в основну масу до натертих сирків і яйців.
- Посоліть до смаку, внесіть майонез і добре перемішайте, розтираючи вилочкою. Майонезу багато не кладіть, щоб суміш не попливла, вона повинна добре тримати форму. Дрібно нарубайте свіжий кріп.
- Змочіть руки під краном з холодною водою і зліпите з маси конуси, схожі на ялинки. Рясно обсипте кропом. Встановіть закуску на крекери і прикрасьте маківку кожної ялинки зернятком граната.
Подавайте до столу на невеликих тарілочках, щоб гості могли спокійно взяти сирні ялинки з креветками біля себе на крекерах, а не тягтися через весь стіл. На додачу до цієї страви можна подати власноруч зроблені вами оригінальні овочеві соуси.