Рецепт холодця зі свинячих та курячих ніжок - збірний холодець на святковий стіл

Холодець – це одна з найулюбленіших страв у нашій країні. Він готується на свята і може прикрасити повсякденний обід. У цьому рецепті ми пропонуємо приготувати збірний холодець зі свинячих та курячих ніжок.

Список інгредієнтів для святкового холодця за класичним рецептом:

  • 2 свинячі ніжки
  • 2 курячі ніжки
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 морква
  • 1 пучок зелені (кріп, петрушка)
  • 10 г желатину
  • сіль, перець - за смаком

Покрокові дії приготування домашнього холодця з м'яса

  1. Ніжки вимити та покласти в каструлю, залити холодною водою та довести до кипіння. Зняти піну, посолити та довести до готовності на повільному вогні. Залишити ніжки у бульйоні на 2-3 години для настоювання.
  2. Очистити цибулю, часник та моркву. Нарізати цибулю кільцями, моркву – часточками, часник – крупно. Зелень дрібно нарізати.
  3. Вийняти ніжки з бульйону та розібрати на м'ясо, знявши шкіру та сухожилля. М'ясо нарізати великими шматками.
  4. У бульйон додати цибулю, моркву, часник та зелень. Продовжувати варити на повільному вогні, поки овочі не стануть м'якими.
  5. Відокремити від кісток м'ясо курячих ніжок та нарізати його на шматочки.
  6. Желатин залити холодною водою та дати йому набрякнути протягом 10 хвилин. Потім розігріти на повільному вогні до повного розчинення желатину.
  7. Вийняти овочі та зелень із бульйону. У бульйон додати м'ясо та розчинений желатин. Перемішати і залишити застигнути у холодильнику.
  8. При подачі холодця прикрасити зеленню.

Сервіруйте холодець на столі та радуйте гостей смачною стравою.