Холодець – це одна з найулюбленіших страв у нашій країні. Він готується на свята і може прикрасити повсякденний обід. У цьому рецепті ми пропонуємо приготувати збірний холодець зі свинячих та курячих ніжок.
Список інгредієнтів для святкового холодця за класичним рецептом:
- 2 свинячі ніжки
- 2 курячі ніжки
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 морква
- 1 пучок зелені (кріп, петрушка)
- 10 г желатину
- сіль, перець - за смаком
Покрокові дії приготування домашнього холодця з м'яса
- Ніжки вимити та покласти в каструлю, залити холодною водою та довести до кипіння. Зняти піну, посолити та довести до готовності на повільному вогні. Залишити ніжки у бульйоні на 2-3 години для настоювання.
- Очистити цибулю, часник та моркву. Нарізати цибулю кільцями, моркву – часточками, часник – крупно. Зелень дрібно нарізати.
- Вийняти ніжки з бульйону та розібрати на м'ясо, знявши шкіру та сухожилля. М'ясо нарізати великими шматками.
- У бульйон додати цибулю, моркву, часник та зелень. Продовжувати варити на повільному вогні, поки овочі не стануть м'якими.
- Відокремити від кісток м'ясо курячих ніжок та нарізати його на шматочки.
- Желатин залити холодною водою та дати йому набрякнути протягом 10 хвилин. Потім розігріти на повільному вогні до повного розчинення желатину.
- Вийняти овочі та зелень із бульйону. У бульйон додати м'ясо та розчинений желатин. Перемішати і залишити застигнути у холодильнику.
- При подачі холодця прикрасити зеленню.
Сервіруйте холодець на столі та радуйте гостей смачною стравою.