Голубці з м'ясним фаршем і рисом у мультиварці - швидко і без зайвого клопоту

Голубці, як і фаршировані перці, чудово підходять для частування гостей, проведення різних сімейних свят та спільних вечерь чи обідів. Ніжна обгортка з капусти (краще молодої), найсмачніша начинка з м'яса з рисом та іншими цікавими інгредієнтами, не менш смачний томатно-зметаний соус - швидше за все вам уже не терпиться поласувати їх поєднанням.

Ми звикли говорити страву в казані, запекати в горщиках в духовці або каструлі, але з розвитком кухонної техніки та появи чудового приладу – мультиварки, можна сміливо використовувати її як ємність для приготування смачних та поживних голубчиків.

Готуємо продукти...

Перед початком формування голубців з м'ясом та рисом, нам необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти, щоб страва вийшла максимально корисною, ситною та дуже смачною.
Отже, беремо 2 середні качана капусти. Краще використовувати молодий овоч, тоді і капустяні листки в цьому випадку буде м'якою та соковитою.

Для виготовлення смачних та соковитих голубчиків у мультиварці, потрібні наступні інгредієнти

  • 600 г фаршу з будь-якого м'яса;
  • 300 г рису круглого;
  • 1 велика морква;
  • 2 досить великі цибулини;
  • 2 столові ложки томатної пасти з гіркою;
  • 3 столові ложки сметани так само з верхом;
  • 3-4 столові ложки рослинної олії;
  • 15 грам вершкового масла;
  • 300 мл води.

Не варто також забувати про солі та спеції, їх потрібно додати на ваш смак.

Коли всі продукти готові до використання

  1. Якщо ви приготували всі інгредієнти для створення страви і бажаєте якнайшвидше приступити до її приготування, займіться спершу капустою. Її листя потрібно акуратно зняти і помістити в киплячу воду. А щоб листя не рвалося, у воду можна додати 1 ст. ложку оцту. Він дає їм міць. Пам'ятайте, що листя можна тримати у воді трохи більше 3-5 хвилин.
  2. Рис необхідно ретельно промити та довести до напівготовності.
  3. Тепер приступимо до приготування суміші фаршу з овочами та рисом. Спочатку вам потрібно підсмажити до золотистого кольору одну цибулину та моркву, в окремій ємності з'єднати отриману овочеву суміш із фаршем та рисом, додаємо спеції за смаком.
  4. Потім ретельно перемішати усі інгредієнти.
  5. З листя капусти вирізати щільні місця, по центру покласти трохи начинки і закрутити трубочкою, запхнувши вільні краї всередину, щоб начинка не випала із загорнутого листа.
  6. Усі зроблені таким чином голубці з м'ясом, рисом та овочами викласти на дно ємності мультиварки.

Після цього залити соусом, який готуємо наступним чином

  1. Чистимо, ріжемо на кубики і смажимо цибулину до золотистого кольору, потім на сковороду додаємо томатну пасту, сметану і трохи тушкуємо.
  2. Підливою покриваємо голубчики, а потім заливаємо водою, щоб вона покрила всю страву.
  3. Після цього готувати голубці зі свининою або яловичиною, рисом та овочами рекомендується в режимі «Тушкування» близько 2 годин.

Але ви можете не тільки прискорити процес створення цієї страви з капусти, але й купити заморожені голубці з фаршем, овочами та рисом у нас в інтернет магазині ТМ Смачнота. А потім Вам потрібно буде лише приготувати підливу і викласти куплені заморожені домашні напівфабрикати в мультиварку, не витрачаючи час на їх формування.

Якщо вас цікавлять інші, по-домашньому зроблені вручну напівфабрикати, ми маємо їх широкий і різноманітний вибір. Від вареників, пельменів та хінкалі до картопляних зраз, сирників та налистників із найрізноманітнішими та найсмачнішими начинками. У нас завжди в наявності рибні та м'ясні котлети, чебуреки, тефтелі, фрикадельки для борщу та супу, лазанья, пироги з солоною та солодкою начинкою, хачапурі та навіть морозиво з оригінальними начинками.

Смачного!