Голубці, як і фаршировані перці, чудово підходять для частування гостей, проведення різних сімейних свят та спільних вечерь чи обідів. Ніжна обгортка з капусти (краще молодої), найсмачніша начинка з м'яса з рисом та іншими цікавими інгредієнтами, не менш смачний томатно-зметаний соус - швидше за все вам уже не терпиться поласувати їх поєднанням.
Ми звикли говорити страву в казані, запекати в горщиках в духовці або каструлі, але з розвитком кухонної техніки та появи чудового приладу – мультиварки, можна сміливо використовувати її як ємність для приготування смачних та поживних голубчиків.
Готуємо продукти...
Перед початком формування голубців з м'ясом та рисом, нам необхідно підготувати всі необхідні інгредієнти, щоб страва вийшла максимально корисною, ситною та дуже смачною.
Отже, беремо 2 середні качана капусти. Краще використовувати молодий овоч, тоді і капустяні листки в цьому випадку буде м'якою та соковитою.
Для виготовлення смачних та соковитих голубчиків у мультиварці, потрібні наступні інгредієнти
- 600 г фаршу з будь-якого м'яса;
- 300 г рису круглого;
- 1 велика морква;
- 2 досить великі цибулини;
- 2 столові ложки томатної пасти з гіркою;
- 3 столові ложки сметани так само з верхом;
- 3-4 столові ложки рослинної олії;
- 15 грам вершкового масла;
- 300 мл води.
Не варто також забувати про солі та спеції, їх потрібно додати на ваш смак.
Коли всі продукти готові до використання
- Якщо ви приготували всі інгредієнти для створення страви і бажаєте якнайшвидше приступити до її приготування, займіться спершу капустою. Її листя потрібно акуратно зняти і помістити в киплячу воду. А щоб листя не рвалося, у воду можна додати 1 ст. ложку оцту. Він дає їм міць. Пам'ятайте, що листя можна тримати у воді трохи більше 3-5 хвилин.
- Рис необхідно ретельно промити та довести до напівготовності.
- Тепер приступимо до приготування суміші фаршу з овочами та рисом. Спочатку вам потрібно підсмажити до золотистого кольору одну цибулину та моркву, в окремій ємності з'єднати отриману овочеву суміш із фаршем та рисом, додаємо спеції за смаком.
- Потім ретельно перемішати усі інгредієнти.
- З листя капусти вирізати щільні місця, по центру покласти трохи начинки і закрутити трубочкою, запхнувши вільні краї всередину, щоб начинка не випала із загорнутого листа.
- Усі зроблені таким чином голубці з м'ясом, рисом та овочами викласти на дно ємності мультиварки.
Після цього залити соусом, який готуємо наступним чином
- Чистимо, ріжемо на кубики і смажимо цибулину до золотистого кольору, потім на сковороду додаємо томатну пасту, сметану і трохи тушкуємо.
- Підливою покриваємо голубчики, а потім заливаємо водою, щоб вона покрила всю страву.
- Після цього готувати голубці зі свининою або яловичиною, рисом та овочами рекомендується в режимі «Тушкування» близько 2 годин.
Але ви можете не тільки прискорити процес створення цієї страви з капусти, але й купити заморожені голубці з фаршем, овочами та рисом у нас в інтернет магазині ТМ Смачнота. А потім Вам потрібно буде лише приготувати підливу і викласти куплені заморожені домашні напівфабрикати в мультиварку, не витрачаючи час на їх формування.
Якщо вас цікавлять інші, по-домашньому зроблені вручну напівфабрикати, ми маємо їх широкий і різноманітний вибір. Від вареників, пельменів та хінкалі до картопляних зраз, сирників та налистників із найрізноманітнішими та найсмачнішими начинками. У нас завжди в наявності рибні та м'ясні котлети, чебуреки, тефтелі, фрикадельки для борщу та супу, лазанья, пироги з солоною та солодкою начинкою, хачапурі та навіть морозиво з оригінальними начинками.
Смачного!