Голубці з фаршем з м'яса і рису, вони ж класичні голубчики, традиційна страва для будь-якого застілля, як і олів'є, оселедець під шубою або фаршировані стегенця. Без них не обходяться ні Дні Народження, ні Різдвяні чи Великодні свята.
А ще голубцями з рисом і м'ясним фаршем у сметанно-томатному соусі можна пригостити знайомих, друзів чи родичів, а також повечеряти в родинному колі цією неймовірною і дуже ситною стравою. До того ж цей шедевр із простих і звичних нам інгредієнтів сьогодні можна створювати різними способами, від чого він стає ще смачнішим і апетитнішим.
Такі звичні та улюблені всім голубці з м'ясним фаршем та рисом
У мережі можна знайти безліч рецептів, таких як приготувати голубці у мультиварці, скороварці, духовці, сковорідці, каструлі. Так, як мультиварювальна одиниця кухонної техніки, використовується сучасними господинями досить часто, саме варіант приготування страви в мультиварці користується величезною популярністю.
Для створення страви потрібні звичні нам інгредієнти – це капуста, рис, морква, цибуля та м'ясний фарш. Новим, але досить смачним доповненням є найніжніший соус для голубців з помідорної пасти, сметани, цибулі з додаванням спецій і часнику. Завдяки першому складнику, страва набуває легкої кислинки, а останньому - м'який і ніжний смак, від нього голубчики просто тануть у роті.
Так що все, що вам потрібно для створення традиційної страви – це листя капусти, рис, м'ясо та сметанно-томатна засмажка чи соусний маринад.
А для томатно-сметанного соусу чи підливи потрібні такі інгредієнти
- Підготувати воду – 300 мл;
- томатну пасту – 3 столові ложки, можна з гіркою;
- сметану – близько 150 г;
- цибуля ріпчаста – 200 грам або 3 штуки середньої величини;
- морква – 1 середня за величиною;
- борошно – 1 столова ложка із гіркою;
- спеції у вигляді італійських чи грецьких трав – 1 столова ложка;
- часник – 2 зубчики;
- чорний свіжозмілений перець – 0,5 чайної ложки;
- гострий перець чилі – 0,5 чайної ложки;
- пару лаврових листочків;
- дрібно рубана зелень – 3 столові ложки (потрібна, як фінальне посипання вже приготовленої страви в тарілці);
- сіль – не менше 1 чайної ложки, але сіль завжди визначається на пробу, під час приготування самої сметанно-томатної підливи;
- рослинна олія – 3 столові ложки для обсмажування всіх інгредієнтів на сковороді.
Покроковий рецепт приготування
- На нагріту сковорідку наливаємо олію і обсмажуємо дрібно нашатковану цибулю та моркву на середньому вогні до золотистого кольору. Туди ж додаємо сметану, томатну пасту, розчавлений на часникодавці часник, перець, сіль, прянощі та листя лавра. Тушкуємо помішуючи пару хвилин і заливаємо холодною водою, в якій розведена мука. Суміш доводимо до кипіння і варимо 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
- Вимикаємо під соусом вогонь, виймаємо з нього листя лавра і заливаємо нею сформовані та викладені в ємність мультиварки голубці з яловичиною та телятиною або фаршировані перці.
- Готуємо страву із загорнутого в капустяне листя м'ясного фаршу з рисом, в режимі «Тушіння» протягом 90 хвилин. Потім можна сміливо вимикати мультиварку та куштувати страву. Перед самою подачею, посипаємо вже в тарілках, наперед рубаною зеленню.
Для тих, хто не має часу...
Коли правильно зробиш смачні голубці з рисом та фаршем у сметанно-томатній підливі, то дійсно потім, пальчики оближеш від задоволення, але їхнє виготовлення займає досить багато часу. Для підготовки всіх інгредієнтів (капусти, м'яса, рису), їхньої подальшої переробки, формування голубчиків та створення вашого улюбленого соусу піде приблизно 90 хвилин.
Крім того, ще потрібно буде чекати 90 хвилин до готовності страви. Але є спосіб суттєво скоротити час на їх виготовлення, а саме взяти та купити голубці з м'ясом, вже готові заморожені напівфабрикати. Все, що вам після цього залишиться – це викласти куплені голубці з м'ясом у ємність мультиварки та самостійно приготувати смачний томатно-зметаний соус. Час приготування страви залишається таким самим, 60 хвилин, і все! Тепер ви можете насолоджуватися улюбленою стравою!
Звертайтеся до нас у магазин ТМ Смачнота та балуйте себе, рідних та близьких, найкращою традиційною стравою голубцями з м'ясом та рисом у ніжному томатнозметанному маринаді у мультиварці.
Смачного!