Курочка, як і курячі напівфабрикати у вигляді котлет, пельменів, шніцелів, відбивних, фаршу, фрикадельок – це ароматні та ніжні страви. Їх можна готувати різними способами: варити, смажити, тушкувати і звичайно ж випікати в духовці, готувати в мікрохвильовій печі і на грилі, а ще неможливо не згадати про приготування її на мангалі на вугіллі.
З самої курки та субпродуктів створюються такі страви, як: салат з ананасом або грибами та селера, бульйони з пампушками або морквяними хлібцями, запіканку з капусти з курячим фаршем, макарони з сердечками та смачні ніжні печінкові паштети. Використовуючи різні спеції та підливи, цей продукт стане неймовірно смачним і соковитим, тому сьогодні ми хотіли б розповісти про курочку по-болгарськи в сметані, приготовленій у духовці.
Неймовірно смачна курка в сметані за болгарським рецептом у духовці - смакота для всієї родини
Щоб створити таку апетитну та незвичайну страву, потрібно кілька інгредієнтів:
- 800 грам курячого філе;
- 1 болгарський перець великого розміру;
- 400 грам сметани;
- 3-4 зубчики часнику;
- 2 чайні ложки лимонного соку;
- 2 столові ложки соєвого соусу;
- 2 столові ложки італійських трав;
- 3 столові ложки дрібно нарізаної зелені кропу та петрушки;
- перець чорний, червоний і сіль за вашим смаком.
Покроковий процес приготування
- Пам'ятайте, що головний продукт потрібно спочатку помити, обсушити паперовим рушником і нарізати на великі шматочки.
- Потім взяти глибоку миску, покласти в неї шматки філе, полити його лимонним соком, посипати італійськими травами, сіллю та спеціями, додати сметану, розчавлені в часникодавці зубці часнику і соєвий соус.
- Далі потрібно помити та осушити перець, порізати його на слайси чи кубики, як вам буде зручніше!
- Викласти порізаний перець до м'яса і ретельно перемішати. Накрити миску плівкою і відставити на 30-40 хвилин в холодильник для маринування.
Цілком можливо, що ви захочете зробити маринад самостійно та використати в рецепті, власноруч виготовлений смачний соус. Можемо запропонувати декілька оригінальних варіантів.
- Після того, як філе досить промаринувалось, перекладіть з миски курку по-болгарськи з часником, соєвим соусом і болгарським перцем у форму для запікання, попередньо ретельно змащену вершковим маслом.
- Страву відправити в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Готувати до тих пір, поки поверхня не набуде золотистого відтінку.
Щоб бути цілком упевненим, що м'ясо готове, його потрібно акуратно проткнути дерев'яною зубочисткою. Якщо сметана стала рум'яною, а м'ясо легко піддається проколюванню, то ваша страва готова.
Його можна подавати гостям чи домочадцям після деякого остигання, але перед самою подачею не забудьте посипати його зверху, заздалегідь порізаною зеленню.
Стійкий аромат ніжної та привабливої на зовнішній вигляд страви, упереміш з її неймовірним смаком, подарують вам і вашим близьким приємні відчуття ситості та задоволеності від вечері чи обіду. А апетитна курочка в сметані по-болгарськи в духовці стане головною стравою вашого столу!
Подавайте з різними салатами та гарнірами у вигляді варених круп, звичайної вареної картоплі або спагетті.
Створюйте різні страви для своїх близьких і радуйте їх неймовірно смачною, ситною та різноманітною їжею щодня. А щоб не дуже багато часу проводити на кухні, робіть хоча б раз на тиждень заготівлі своїх домашніх напівфабрикатів, які тримайте в замороженому вигляді в морозилці!
Якщо ж і цей варіант вам не підходить через велику зайнятість, використовуйте по-домашньому зроблені напівфабрикати, які можна купити в спеціалізованих магазинах. Тільки не плутайте домашні напівфабрикати, виготовлені вручну та виготовлені на великих виробництвах промисловим способом.
Смачного!