Рецепт грецького салату з кус-кусом: корисна страва середземноморської кухні

Грецький салат з кус-кусом - це легка, освіжаюча страва, що поєднує в собі традиційні грецькі інгредієнти та східні спеції. Цей салат ідеально підійде для літнього ланчу або вечері та обов'язково сподобається всім любителям середземноморської кухні.

Інгредієнти для грецького салату:

  • 1/2 склянки кус-куса
  • 1 огірок
  • 2 помідори
  • 1 червона цибуля
  • 1 зелений перець
  • 100 гр. оливок
  • 100 гр. фета
  • 1/2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. меду
  • 1/2 ч. л. сушеного орегано
  • сіль та перець за смаком.

Кроки приготування:

  • Підготуйте кус-кус відповідно до інструкції на упаковці і дайте йому охолонути.
  • Наріжте огірок, помідори, червону цибулю та зелений перець кубиками.
  • Додайте оливки та фету, нарізану кубиками.
  • Для приготування заправки змішайте оливкову олію, лимонний сік, мед, орегано, сіль та перець.
  • Додайте заправку до салату та добре перемішайте.

Готовий грецький салат з кус-кусом можна подавати як гарнір до основної страви або як окрему страву. Смачного!

Калорійність, білки, жири, вуглеводи в 100г готової страви:

  • Калорійність: 110 ккал
  • Білки: 3 гр
  • Жири: 6 гр
  • Вуглеводи: 12 гр

Час приготування: 20 хвилин

Час підготовки всіх інгредієнтів: 10 хвилин