Грецький салат з кус-кусом - це легка, освіжаюча страва, що поєднує в собі традиційні грецькі інгредієнти та східні спеції. Цей салат ідеально підійде для літнього ланчу або вечері та обов'язково сподобається всім любителям середземноморської кухні.
Інгредієнти для грецького салату:
- 1/2 склянки кус-куса
- 1 огірок
- 2 помідори
- 1 червона цибуля
- 1 зелений перець
- 100 гр. оливок
- 100 гр. фета
- 1/2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. меду
- 1/2 ч. л. сушеного орегано
- сіль та перець за смаком.
Кроки приготування:
- Підготуйте кус-кус відповідно до інструкції на упаковці і дайте йому охолонути.
- Наріжте огірок, помідори, червону цибулю та зелений перець кубиками.
- Додайте оливки та фету, нарізану кубиками.
- Для приготування заправки змішайте оливкову олію, лимонний сік, мед, орегано, сіль та перець.
- Додайте заправку до салату та добре перемішайте.
Готовий грецький салат з кус-кусом можна подавати як гарнір до основної страви або як окрему страву. Смачного!
Калорійність, білки, жири, вуглеводи в 100г готової страви:
- Калорійність: 110 ккал
- Білки: 3 гр
- Жири: 6 гр
- Вуглеводи: 12 гр
Час приготування: 20 хвилин
Час підготовки всіх інгредієнтів: 10 хвилин