Торт Медовик: Класичний простий рецепт покроково

Якщо ви любите солодощі, то торт Медовик це те, що потрібно спробувати. Цей торт спочатку з'явився в нас, але швидко став популярним у багатьох країнах завдяки своєму м'якому медовому смаку та вишуканому вигляду.

Список інгредієнтів для домашнього Медовика:

  • 400 г борошна
  • 2 яйця
  • 250 г вершкового масла
  • 300 г меду
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. соди
  • 1 ч. л. оцту
  • 500 г сметани
  • 250 г вершків для збивання

Торт Медовик: Покрокові дії приготування

  • Крок 1. Нагрійте духовку до 180 градусів.
  • Крок 2. Розтопіть вершкове масло та мед у каструлі на середньому вогні, постійно помішуючи.
  • Крок 3. Додайте цукор та перемішайте до повного розчинення.
  • Крок 4. В окремій мисці збийте яйця до густої консистенції, потім додайте медову суміш і перемішайте.
  • Крок 5. Просійте борошно та соду в окремій мисці. Додайте борошно і соду в медову суміш і добре перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто.
  • Крок 6. Розділіть тісто на 8 рівних частин. Розкотіть кожну частину тіста в тонке коло і викладіть на лист, який заздалегідь змастили маслом або покрили пергаментним папером.
  • Крок 7. Випікайте кожне коло тіста протягом 7-10 хвилин до золотистого кольору.
  • Крок 8. Залишіть кола тіста охолонути.
  • Крок 9. Для приготування крему збийте сметану і вершки до отримання густої консистенції.
  • Крок 10. Складіть торт, накладаючи на кожне коло тіста крем. Закінчіть торт верхнім колом тіста і прикрасьте його на свій смак.
  • Крок 11. Залишіть торт у холодильнику на кілька годин, щоб крем трохи застиг і торт став ще смачнішим.

Цей рецепт торта Медовик не тільки простий у приготуванні, але й користується великою популярністю у любителів солодощів. Його медовий смак та аромат, що поєднуються з ніжним кремом зі сметани та вершків, не залишать байдужими нікого! Спробуйте приготувати цей торт вдома та здивуйте своїх гостей своїми кулінарними навичками.