Якщо ви шукаєте рецепт справжнього домашнього торта, то торт Наполеон є чудовим вибором. Цей класичний рецепт має коріння у Франції, але став відомий в Україні завдяки своєму багатому смаку та простоті приготування.
Домашній торт Наполеон: список інгредієнтів для рецепту
- 400 гр. борошна
- 225 гр. вершкового масла
- 100мл. холодної води
- 1 яйце
- 1 щіпка солі
- 1 літр молока
- 300 гр. цукру
- 100 гр. борошна
- 6 яєць
- 1 ванільний стручок
- 200 гр. вершкового масла
Торт Наполеон: Покрокові дії приготування
- Крок 1. Для приготування тіста у велику миску просійте муку і додайте сіль. Наріжте вершкове масло на кубики і вмішайте його в борошно, доки суміш не стане схожа на крихту.
- Крок 2. Розбийте яйце в окремій мисці і додайте холодну воду. Влийте суміш у миску з борошном та олією і замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Крок 3. Для приготування крему в мисці змішайте борошно та цукор. Додайте яйця та ванільний стручок, розрізаний уздовж, і добре збийте всі інгредієнти.
- Крок 4. У каструлі змішайте молоко та вершкове масло і доведіть до кипіння. Після цього поступово додайте суміш із яйцями та борошном, помішуючи весь час. Доведіть крем до густої консистенції та залиште його остигати.
- Крок 5. Розігрійте духовку до 180 °C. Розділіть тісто на 8-10 рівних частин та розкотіть кожну на тонкий аркуш. Випікайте їх по черзі на деку до золотистої скоринки, приблизно 10-12 хвилин на кожен лист.
- Крок 6. Дайте листам тіста охолонути до кімнатної температури. Потім за допомогою гострого ножа наріжте їх на смужки шириною приблизно 2,5 см.
- Крок 7. Починайте збирати торт. На дно тарілки покладіть один аркуш тіста, потім нанесіть крем. Повторіть цей крок, додаючи шари тіста та крему доти, доки не закінчаться інгредієнти. Останній шар має бути з тіста.
- Крок 8. Поставте торт в холодильник на кілька годин, щоб затвердів крем і торт наситився смаком. Перед подачею посипте торт цукровою пудрою і наріжте порції.
Цей рецепт класичного торта Наполеон стане ідеальним доповненням до будь-якого свята чи урочистості. Дотримуйтесь наших покрокових інструкцій і насолоджуйтесь багатим смаком цього знаменитого десерту!