Цими смачними і ніжними млинцями можна вдосталь ласувати тим, хто страждає на непереносимість глютену і лактози. Вони ідеально підходять для дитячого та розвантажувального харчування, а також діабетикам та людям, які дотримуються ПП. Особливо гарні млинці з карамелізованим яблуком, горіхами та в'яленою вишнею або журавлиною. Давайте приготуємо безлактозні та безглютенові млинці на Масляну або просто до звичайного сніданку.
Вам знадобиться для млинця без глютена і лактози наступні інгредієнти:
- борошно рисове – 160 грам;
- яйця курячі С1 або СО, наскільки можна великі – 2 штуки;
- лише рослинне молоко (наприклад, соєве чи кокосове, мигдальне) – 0,5 літра;
- сіль дрібного помелу – 1/3 чайної ложки;
- оливкова або кукурудзяна олія – 1,5 чайної ложки;
- натуральний рідкий мед або будь-який підсолоджувач – до смаку.
Для начинки:
- яблука – 2-3 штуки;
- кориця – 1 чайна ложка;
- мед рідкий – 2-3 столові ложки до смаку;
- волоські горіхи, подрібнені ножем – беремо до смаку;
- в'ялені ягоди, наприклад, журавлина – не менше жмені.
Готуємо тісто без глютену та лактози за рецептом
- Свіжі яйця відправляємо в миску і вінчиком доводимо до однорідності. По черзі додаємо рослинне молоко, сіль, рисове борошно, олію та підсолоджувач за смаком, домагаючись густоти, при якому тісто на млинці, приблизно буде схоже за консистенцією на густий кефір.
- Випікаємо тонкі пористі млинці на сковорідці з товстим дном, що попередньо сильно розігріта. Змащуємо її олією. Перед кожним ополоником на налистник, добре розмішуємо тісто, тому що рисове борошно швидко осідає на дно посуду.
- Для подачі яблука чистимо від шкірки і нарізаємо шматочками. Викладаємо в сотейник, заливаємо кількома столовими ложками води, додаємо корицю - тушкуємо до м'якості на слабкому вогні, приблизно 15-17 хвилин, щоб отримати густу соусну консистенцію з яблучної м'якоті.
- Наприкінці вносимо натуральний рідкий мед і добре розмішуємо лопаткою, отримуючи солодкий яблучний соус з корицею та медом.
- Викладаємо зверху яблучну начинку з медом і корицею на готові млинці без глютену та лактози. Посипаємо подрібненими горіхами, в'яленою журавлиною, згортаємо такий млинець у трубочку або трикутник і їмо за обидві щоки, запиваючи кавою, зеленим або чорним чаєм.
Смачного!