Найсмачніша паска: ідеальний рецепт у духовці

Великдень – це час радості та традицій. І, звичайно ж, на святковому столі не може обійтися без паски. Цей смачний і ароматний десерт зробить ваше свято ще більш насиченим. Якщо ви хочете спекти смачну паску, слідуйте цьому покроковому рецепту і порадуйте своїх близьких і гостей справжнім кулінарним шедевром.

Інгредієнти для приготування домашньої смачної класичної паски:

  • 500 г борошна
  • 10 г сухих дріжджів
  • 250 мл молока
  • 100 г цукру
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г ізюму
  • 100 г цукатів
  • 1 ч. л. солі
  • цедра апельсина

Покроковий рецепт приготування та випікання паски в духовці

  1. Підготуйте всі інгредієнти заздалегідь.
  2. Змішайте борошно, сіль та сухі дріжджі у великій мисці.
  3. В іншій мисці з'єднайте молоко, цукор, яйця та вершкове масло, додайте цедру апельсина.
  4. Влийте рідкі інгредієнти в миску з мукою і замісіть тісто до однорідної маси.
  5. Додайте родзинки та цукати і продовжуйте замішувати тісто, поки фрукти не будуть рівномірно розподілені всередині тіста.
  6. Накрийте миску з тістом і залиште його протягом 1-2 годин, поки тісто не збільшиться вдвічі.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  8. Викладіть тісто на лист для випічки, формуючи паску. Дайте йому постояти ще 15-20 хвилин.
  9. Поставте лист у духовку і випікайте паску протягом 40-50 хвилин.

Охолодіть паску перед подачею.

Смачнота!