Великдень – це час радості та традицій. І, звичайно ж, на святковому столі не може обійтися без паски. Цей смачний і ароматний десерт зробить ваше свято ще більш насиченим. Якщо ви хочете спекти смачну паску, слідуйте цьому покроковому рецепту і порадуйте своїх близьких і гостей справжнім кулінарним шедевром.
Інгредієнти для приготування домашньої смачної класичної паски:
- 500 г борошна
- 10 г сухих дріжджів
- 250 мл молока
- 100 г цукру
- 3 яйця
- 100 г вершкового масла
- 100 г ізюму
- 100 г цукатів
- 1 ч. л. солі
- цедра апельсина
Покроковий рецепт приготування та випікання паски в духовці
- Підготуйте всі інгредієнти заздалегідь.
- Змішайте борошно, сіль та сухі дріжджі у великій мисці.
- В іншій мисці з'єднайте молоко, цукор, яйця та вершкове масло, додайте цедру апельсина.
- Влийте рідкі інгредієнти в миску з мукою і замісіть тісто до однорідної маси.
- Додайте родзинки та цукати і продовжуйте замішувати тісто, поки фрукти не будуть рівномірно розподілені всередині тіста.
- Накрийте миску з тістом і залиште його протягом 1-2 годин, поки тісто не збільшиться вдвічі.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Викладіть тісто на лист для випічки, формуючи паску. Дайте йому постояти ще 15-20 хвилин.
- Поставте лист у духовку і випікайте паску протягом 40-50 хвилин.
Охолодіть паску перед подачею.
Смачнота!