Паска або куліч - це традиційна святкова страва, яка готується до Великодня. Цей ароматний та смачний десерт стане прикрасою вашого святкового столу. Ось покроковий рецепт класичної паски на Великдень.
Для приготування класичної паски на Великдень вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 кг борошна
- 250 мл молока
- 200 гр цукру
- 200 гр вершкового масла
- 6 яєць
- 1 пакетик сухих дріжджів
- 1 склянка ізюму
- цедра одного апельсина
- цедра одного лимона
- 1 чайна ложка солі
Покроковий рецепт як приготувати смачну паску в духовці в домашніх умовах
Крок 1: Приготуйте тісто
- У велику миску покладіть борошно та сіль, перемішайте.
- В іншій мисці розведіть сухі дріжджі в теплому молоці, додайте цукор і перемішайте.
- Розплавте вершкове масло і додайте його в молочну суміш, перемішайте.
- Змішайте молочну суміш і муку і замісіть тісто. Додати яйця і замісити тісто до однорідної консистенції.
- Додати родзинки, цедру лимона і апельсина в тісто і замісити ще раз.
Крок 2: Випікайте паску в духовці
- Розділіть тісто на кілька частин, формуйте круглу булочку та викладіть її у форму для паски. Залишіть тісто на 1-2 години, щоб воно піднялося.
- Змастіть паску медом і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте паску 45-50 хвилин, поки він не стане золотистим зверху.
- Вийміть паску з духовки і дайте йому охолонути.
От і все! Класична паска на Великдень готова. Подавайте її на святковий стіл та насолоджуйтесь!