Кращий рецепт паски з цукатами та родзинками

Великдень - одне з найголовніших і найяскравіших свят у календарі, а разом з нею традиційно подають паску. Цей м'який та ароматний хліб із родзинками та цукатами стане справжньою окрасою святкового столу. Сьогодні ми поділимося з вами нашим найкращим рецептом.

Перевірений рецепт покрокового приготування домашньої паски в духовці

Крок 1: Підготовка інгредієнтів

Зберіть усі необхідні інгредієнти: борошно, дріжджі, молоко, цукор, яйця, вершкове масло, родзинки, цукати, сіль, цедру апельсина.

  • 1 кг борошна
  • 400-500 мл молока
  • 200-250 г вершкового масла
  • 200-250 г цукру
  • 5-6 яєць
  • 20-30 г дріжджів (або 1 пакетик сухих дріжджів)
  • 1 ч. л. солі
  • цедра 1 апельсина або лимона
  • 1 склянка ізюму
  • 1 склянка цукатів
  • 1 яйце для змащування

Підготуйте деко для випічки та трохи олії чи паперу для випічки.

Крок 2: Приготування тіста для паски з цукатами та родзинками

  • У велику миску змішайте борошно, сіль та дріжджі.
  • В іншій мисці змішайте молоко, цукор, яйця, вершкове масло та цедру апельсина.
  • Поступово додавайте сухі інгредієнти у рідкі, замішуючи тісто.
  • Додайте родзинки і цукати в тісто і продовжуйте замішувати, поки фрукти не будуть рівномірно розподілені всередині тіста.
  • Залишіть тісто протягом 1-2 годин, поки воно не збільшиться вдвічі.

Крок 3: Формування паски

  • Викладіть тісто на робочу поверхню і добре вимісіть його, щоб видалити повітряні бульбашки.
  • Розділіть тісто на три рівні частини та сформуйте круглі булочки.
  • Складіть булочки у форму для випічки, надаючи їм форму паски.
  • Залишіть паску протягом 15-20 хвилин, поки вона не збільшиться в розмірах.

Крок 4: Випічка паски в духовці

Крок 5: Подача смачної домашньої паски з цукатами

Смачнота!