Великдень - одне з найголовніших і найяскравіших свят у календарі, а разом з нею традиційно подають паску. Цей м'який та ароматний хліб із родзинками та цукатами стане справжньою окрасою святкового столу. Сьогодні ми поділимося з вами нашим найкращим рецептом.
Перевірений рецепт покрокового приготування домашньої паски в духовці
Крок 1: Підготовка інгредієнтів
Зберіть усі необхідні інгредієнти: борошно, дріжджі, молоко, цукор, яйця, вершкове масло, родзинки, цукати, сіль, цедру апельсина.
- 1 кг борошна
- 400-500 мл молока
- 200-250 г вершкового масла
- 200-250 г цукру
- 5-6 яєць
- 20-30 г дріжджів (або 1 пакетик сухих дріжджів)
- 1 ч. л. солі
- цедра 1 апельсина або лимона
- 1 склянка ізюму
- 1 склянка цукатів
- 1 яйце для змащування
Підготуйте деко для випічки та трохи олії чи паперу для випічки.
Крок 2: Приготування тіста для паски з цукатами та родзинками
- У велику миску змішайте борошно, сіль та дріжджі.
- В іншій мисці змішайте молоко, цукор, яйця, вершкове масло та цедру апельсина.
- Поступово додавайте сухі інгредієнти у рідкі, замішуючи тісто.
- Додайте родзинки і цукати в тісто і продовжуйте замішувати, поки фрукти не будуть рівномірно розподілені всередині тіста.
- Залишіть тісто протягом 1-2 годин, поки воно не збільшиться вдвічі.
Крок 3: Формування паски
- Викладіть тісто на робочу поверхню і добре вимісіть його, щоб видалити повітряні бульбашки.
- Розділіть тісто на три рівні частини та сформуйте круглі булочки.
- Складіть булочки у форму для випічки, надаючи їм форму паски.
- Залишіть паску протягом 15-20 хвилин, поки вона не збільшиться в розмірах.
Крок 4: Випічка паски в духовці
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Поставте лист з паскою в духовку і випікайте протягом 40-50 хвилин.
- Перевірте готовність паски, встромивши зубочистку або ніж. Якщо вони виходять чистими, паска готова.
Крок 5: Подача смачної домашньої паски з цукатами
- Залишіть святкову паску на деку для охолодження.
- Посипте цукровою пудрою і прикрасьте яйцями або квітами перед подачею на стіл.
Смачнота!