У цьому рецепті поєднуються свіжі овочі, ніжне куряче м'ясо та ароматний рис. Готувати його просто і швидко, а результат перевершить усі твої очікування.
Інгредієнти для приготування рису з овочами та куркою:
- 1 куряча грудка (близько 400 г)
- 1 склянка рису
- 1 морква
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 3 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 чайна ложка куркуми
- сіль та перець за смаком
Кроки приготування рису з курячим м'ясом та овочами:
- Підготуй інгредієнти: наріжте куряче м'ясо на невеликі шматочки, моркву на кубики, перець на смужки, цибулю на півкільця, а часник дрібно наріж.
- У глибокій сковороді або каструлі розігрій оливкову олію на середньому вогні. Обсмажити куряче м'ясо до золотистої скоринки, періодично помішуючи.
- Додай моркву, перець та цибулю в сковороду. Продовжуй смажити, поки овочі не стануть м'якими.
- Додай куркуму та часник, перемішай і смаж ще 1-2 хвилини.
- Додай рис та перемішай усі інгредієнти. Смаж ще 2-3 хвилини.
- Додай 2 склянки води та соєвий соус, перемішай і доведи до кипіння.
- Зменши вогонь до мінімуму та накрий кришкою. Готуйте 18-20 хвилин, поки рис не стане м'яким і вода не випарується.
- Відкрий кришку, додай сіль та перець до смаку, і ще раз все перемішай.
Подавай гарячим та насолоджуйся смаком!
Калорійність, вміст білків, жирів та вуглеводів у 100 г готової страви:
- Калорії: 136 ккал
- Білки: 12 г
- Жири: 4 г
- Вуглеводи: 11 г
Час приготування: 30 хвилин