Яловичина з овочами на сковороді

Ця м'ясна яловича страва родом з азіатської кухні, але вона успішно увійшла до списку виробів, які готують у нашій країні в останні роки. Ніжне яловиче м'ясо, апетитні овочі та маринад, який надає їжі особливого смаку, - все це робить цю страву неймовірно привабливою, соковитою та м'якою, а також, спробувавши її, ви надовго залишитеся ситими та задоволеними. Ваші рідні точно попросять вас зробити таку їжу головною у вашому меню. На гарнір можна подати картоплю в будь-якому виконанні, різні крупи на вибір і, звичайно ж, кілька овочевих салатів на ваш смак.

Оригінальна м'ясна яловича їжа з овочами, доступна кожному

Цю смачну страву азіатської кухні можна приготувати на сім'ю з 4 персон, приготувавши таку кількість інгредієнтів:

  • 500 г яловичини;
  • 200 г помідорів;
  • 1 цибулина;
  • 1 болгарський перець;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • по 0,5 чайної ложки червоного та чорного перцю, меленого сушеного часнику;
  • 0,5 чайної ложки перцю чилі (за бажанням);
  • 1 чайна ложка хмелі-сунелі;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • 50 мл води;
  • сіль, петрушка та інша зелень до смаку.

Для великої родини або великої кількості гостей необхідно пропорційно збільшити кількість необхідних інгредієнтів, щоб кожному гостю виходило по 3-4 шматочки яловичини з овочами не менше.

Готуємо тушковану страву без проблем

  1. Яловичину потрібно нарізати на невеликі шматочки і відбити. Щоб воно не порвалося, краще накрити м'ясо поліетиленовим пакетиком і трохи відбити молоточком кожен шматочок.
  2. Потім потрібно підготувати сковороду, налити олію та підсмажити м'ясо з обох боків до золотистого кольору. Яловичину обов'язково посолити та поперчити під час приготування.
  3. До маси додати порізану півкільцями цибулю і смажити на сковороді до золотистого відтінку.
  4. Помідори та болгарський перець потрібно помити, почистити та порізати часточками. Додати на сковороду до м'яса та смажити ще 10 хвилин із сумішшю.
  5. Коли перчик та помідори стануть м'якими, додайте соєвий соус, зелень, спеції, сіль та воду. Все ретельно перемішайте та тушкуйте яловичину на середньому вогні 15 хвилин, періодично її помішуючи та перевертаючи.
  6. Спробуйте страву на готовність, якщо потрібно, тушкуйте на сковорідці ще трохи до м'якості м'яса. За потреби додавайте періодично трохи води, щоб їжа не підгоріла.

Готуйте оригінальну та дуже соковиту яловичину з овочами на сковороді для своїх рідних. А ще можна подавати цю страву для святкового столу. Впевнені, що таку їжу ваші гості запам'ятають надовго. Якщо це званий обід, подайте перед ним легкий овочевий супчик або бульйон з домашньої курки. А на десерт приготуйте пиріг із яблуками, пишний кекс, фірмове печиво чи рогалики до чаю.

Смачного!