Ця м'ясна яловича страва родом з азіатської кухні, але вона успішно увійшла до списку виробів, які готують у нашій країні в останні роки. Ніжне яловиче м'ясо, апетитні овочі та маринад, який надає їжі особливого смаку, - все це робить цю страву неймовірно привабливою, соковитою та м'якою, а також, спробувавши її, ви надовго залишитеся ситими та задоволеними. Ваші рідні точно попросять вас зробити таку їжу головною у вашому меню. На гарнір можна подати картоплю в будь-якому виконанні, різні крупи на вибір і, звичайно ж, кілька овочевих салатів на ваш смак.
Оригінальна м'ясна яловича їжа з овочами, доступна кожному
Цю смачну страву азіатської кухні можна приготувати на сім'ю з 4 персон, приготувавши таку кількість інгредієнтів:
- 500 г яловичини;
- 200 г помідорів;
- 1 цибулина;
- 1 болгарський перець;
- 3 столові ложки рослинної олії;
- по 0,5 чайної ложки червоного та чорного перцю, меленого сушеного часнику;
- 0,5 чайної ложки перцю чилі (за бажанням);
- 1 чайна ложка хмелі-сунелі;
- 1 столова ложка соєвого соусу;
- 50 мл води;
- сіль, петрушка та інша зелень до смаку.
Для великої родини або великої кількості гостей необхідно пропорційно збільшити кількість необхідних інгредієнтів, щоб кожному гостю виходило по 3-4 шматочки яловичини з овочами не менше.
Готуємо тушковану страву без проблем
- Яловичину потрібно нарізати на невеликі шматочки і відбити. Щоб воно не порвалося, краще накрити м'ясо поліетиленовим пакетиком і трохи відбити молоточком кожен шматочок.
- Потім потрібно підготувати сковороду, налити олію та підсмажити м'ясо з обох боків до золотистого кольору. Яловичину обов'язково посолити та поперчити під час приготування.
- До маси додати порізану півкільцями цибулю і смажити на сковороді до золотистого відтінку.
- Помідори та болгарський перець потрібно помити, почистити та порізати часточками. Додати на сковороду до м'яса та смажити ще 10 хвилин із сумішшю.
- Коли перчик та помідори стануть м'якими, додайте соєвий соус, зелень, спеції, сіль та воду. Все ретельно перемішайте та тушкуйте яловичину на середньому вогні 15 хвилин, періодично її помішуючи та перевертаючи.
- Спробуйте страву на готовність, якщо потрібно, тушкуйте на сковорідці ще трохи до м'якості м'яса. За потреби додавайте періодично трохи води, щоб їжа не підгоріла.
Готуйте оригінальну та дуже соковиту яловичину з овочами на сковороді для своїх рідних. А ще можна подавати цю страву для святкового столу. Впевнені, що таку їжу ваші гості запам'ятають надовго. Якщо це званий обід, подайте перед ним легкий овочевий супчик або бульйон з домашньої курки. А на десерт приготуйте пиріг із яблуками, пишний кекс, фірмове печиво чи рогалики до чаю.
Смачного!