Фрикадельки - знайома та улюблена страва кожної людини ще з дитинства. Ці м'ясні чи рибні кульки, найчастіше є доповненням до супу чи борщу, надаючи стравам неймовірно ніжного, вишуканого смаку.
Але також не варто забувати, що фрикадельки з фаршу, як готового, так і домашнього можна сміливо вживати як самостійну їжу з різноманітними гарнірами і підливами.
М'ясний фарш для фрикадельок може бути з курки, індички, яловичини, свинини з додаванням рису і навіть манки, крім того, вони можуть бути виготовлені з рибного фаршу, так що варіацій виконання начинки може бути безліч.
З чим і як краще подавати цю ароматну страву?
Перед тим, як приступати до приготування їжі, варто визначитися з вибором наповнювача. Фрикадельки можуть бути як з рибного, так і з м'ясного фаршу.
Потім сформовані кульки необхідно обсмажити на сковороді або за бажання запекти в духовці. Але смажений варіант нічим не поступається запеченому чи тушкованому, навпаки, надає страві особливого смаку. А якщо його ще й полити готовим вершково-грибним соусом, їжа набуває неймовірного відтінку. Від такої страви не можна відірватися.
Приготування фрикадельок у мультиварці, духовці або на сковорідці в соусі або з підливою, дуже популярне у всьому світі, а доповнювати його можна такими продуктами:
- Брокколі. Ця смачна капуста насиченого зеленого кольору зробить страву максимально привабливою, подарує багато корисних речовин та неймовірний смак.
- Натертий сир. Хрумка скоринка, яку він формує, надасть їжі оригінальний присмак. Ви навіть не помітите, як з'їсте велику порцію самостійно.
- Пряні трави. Вони дають страві неймовірний запах, що його точно почують з іншого кінця вашого населеного пункту.
- Різні види круп. Незважаючи на те, що м'ясні та рибні фрикадельки вже давно стали окремою стравою, їх також приємно вживати з гречаною, вівсяною, рисовою та іншими кашами, а також макаронними виробами.
- Зелень петрушки або інших рослин, а найкраще для корисного гарніру підходить салат із кількох видів овочів та заправки. Такий гарнір зробить страву вишуканою та ще більш апетитною.
А ще, щоб вразити ваших гостей ще більше, можна використовувати такий посуд як ємність для страви, як горщик або дрібна тарілка. У першому варіанті їжа виглядатиме привабливо та незвично. Другий варіант традиційніший.
Як скоротити час приготування?
Якщо у вас не вистачає часу для приготування смажених чи тушкованих фрикадельок у вершково-грибному соусі або, наприклад, для супу чи борщу – не біда! Купуйте свіжі, соковиті та корисні домашні напівфабрикати із високоякісного фаршу у нас в інтернет магазині ТМ Смачнота.
Наші фахівці готують фрикадельки з урахуванням усіх державних вимог, а також правильно їх заморожують у шоковому заморожуванні та зберігають у морозильних скринях, від чого наші в ручну зроблені напівфабрикати абсолютно не втрачають свій смак та аромат.
А також ми пропонуємо своїм клієнтам придбати безліч інших напівфабрикатів, таких як хінкалі, пельмені, вареники, бендерики, бургерні котлети, налистники, голубці, лазанью, штрудель. Завжди в асортименті ковбаски гриль, піца, фарширований перець, пісні котлети з броколі та грибами за вигідними цінами. Звертайтесь!
Смачного!