Перці фаршировані - ще одна традиційна страва української кухні, яку можна часто побачити на святковому столі разом із котлетами, холодцем, варениками, картопляними драниками та зразами з різними начинками.
Перці зафаршировані м'ясним фаршем і рисом готують у різний спосіб:
- в духовці;
- у мікрохвильовій печі;
- у мультиварці;
- на плиті.
Вироби особливі тим, що сам перець йде як смачна та оригінальна оболонки цієї страви. І вона ж у свою чергу вміщує апетитну фаршировану начинку, серед якої: морква, цибуля, рис, м'ясний свинячий або свинячий фарш, заправлений томатною пастою, приправами, зеленню та сіллю.
Ніжна підлива робить смак фаршированих перців божественним та незабутнім. Страву подають як самостійне, так і на додачу з іншими стравами, салатами та супами. Воно дуже ситне, тому ви забудете про голод на багато годин.
Особливості приготування заморожених фаршированих перців
Готувати страву самому важко і довго, на підготовку інгредієнтів у вас піде приблизно 40-50 хвилин, а ще безпосередній процес приготування їжі займе стільки ж. Загалом з приготуванням вам доведеться витратити 1,5-2 години, поки ваша вечеря буде готова.
А можна заощадити свій час та сили і вже за 40-45 хвилин приготувати ніжну страву на плиті. Для цього просто досить купити фаршировані заморожені перці в магазині домашніх напівфабрикатів і навіть в замороженому вигляді укласти в каструлю, залити маринадом і протушкувати до готовності на невеликому вогні.
Для цього дотримуйтесь таких інструкцій:
- Дістаньте перці з морозильної камери і відразу покладіть їх у каструлю без попереднього розморожування.
- Далі потрібно нарізати невеликими кубиками цибулю, нашаткувати на дрібній тертці моркву та відправити їх обсмажуватись на сковороду з однією столовою ложкою олії. 4-5 хвилин буде цілком достатньо для обсмажування на середньому вогні.
- В окремій ємності змішайте 2 столові ложки томатної пасти, 2/3 літрового кухля окропу, приправу, сіль, спеції до смаку. Усі ретельно перемішайте до однорідної маси.
- Суміш влийте на сковороду до моркви з цибулею, що обсмажується, і тушкуйте її ще 5-7 хвилин.
- Підливу додати до перців. Вона має повністю їх покрити. Якщо такого маринаду мало, додайте трохи киплячої води з чайника. Доведіть її до максимального вогні до закипання.
- Далі зменште вогонь до нижче середнього і тушкуйте фаршировані перці в каструлі під кришкою 50 хвилин. Якщо ви спочатку вкладали в каструлю заздалегідь розморожені фаршировані перці, час приготування можна зменшити на 10 хвилин, тобто час приготування складе 40 хвилин.
- Дайте трохи охолонути під кришкою своїй страві і подавайте з підливою, взятою з цієї ж каструлі. Крім того, можна подати зі сметаною, свіжими овочами та легкими салатами.
Страва виходить дуже смачною, перці м'якими та соковитими, а начинка ароматною. Почастуйте ніжними фаршированими перцями своїх рідних та близьких, гостей та друзів, та насолоджуйтесь апетитною, ароматною стравою разом. Ваші рідні та близькі, спробувавши цю їжу одного разу, забажають їсти фаршировані м'ясом, рисом та овочами перці постійно.
Смачного!