Капуста для голубців в мікрохвильовій печі для розм'якшення листя

Голубці – це страва, яку можна приготувати з різних видів м'ясног фаршу та овочів, але найважливіший інгредієнт тут – листя капусти. Капустяне листя використовується для загортання начинки і надає голубцям характерного смаку і аромату. Але що робити, якщо листя капусти занадто жорстке і не підходить для загортання? Один із способів – розм'якшення листя в мікрохвильовій печі. Ми розповімо вам, як це зробити.

Листя капусти для голубців у мікрохвильовій печі: покрокове приготування

Крок 1: Підготовка листя капусти

Виберіть свіже листя капусти і вимийте їх. Злегка обсушити. Якщо листи надто великі, можна нарізати їх на дрібніші шматочки.

Крок 2: Розм'якшення капустяного листя в мікрохвильовій печі

Візьміть миску, налийте в неї води та додайте щіпку солі. Покладіть листя капусти в миску і помістіть її в мікрохвильову піч на 5-7 хвилин. Час розм'якшення залежить від потужності вашої мікрохвильової печі. Готове листя має бути м'яким і гнучким, листя також можно заморозити і таким чином зробити заготівку для приготування традиційних чи лінивих голубців.

Крок 3: Приготування та загортання домашніх голубців

Після того, як листя капусти стало м'яким, можна приступати до загортання начинки. Викладіть начинку на центр листа, загорніть бічні краї всередину, потім загорніть голубець знизу нагору. Покладіть готові голубці в каструлю, залийте підливою, зверху налийте воду і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та варіть голубці на повільному вогні до готовності.

Тепер ви знаєте, як розм'якшити листя капусти в мікрохвильовій печі і приготувати смачні домашні голубці. Це простий спосіб, який може використати будь-яка господиня. Смачність!