Запіканка з капусти з курячим фаршем у духовці під томатно-йогуртним соусом

Куряче м'ясо і субпродукти набули величезної популярності серед господарок усього світу, адже ці продукти мають особливий смак і ніжність, яких немає в інших видах м'яса. З них готують такі страви, як: курячі серця з макаронами, салат з куркою та ананасом, різноманітні бульйони, відбивні, вареники, пельмені, хачапурі та багато іншого.

Їжа з м'ясом курки робить її ще смачнішою та ніжнішою, до того ж її можна без страху та сумнівів давати дітям. У цій статті поговоримо про дуже корисну низькокалорійну їжу - запіканку з курячим фаршем і капустою в томатно-йогуртному соусі, що випікається в духовці. Вона дуже урізноманітнить ваш раціон і спробувавши яку, кожен постарається зробити її головною стравою у своєму, якщо не щоденному, то щотижневому меню точно.

Найніжніша капустяна запіканка з курячого фаршу в духовці, яка просто тане в роті

Курочка - улюблений продукт багатьох людей, адже в їжу використовуються всі її елементи: від субпродуктів до м'яса і різних частин птиці.

Але досить відомим складником є ​​фарш з філе. Його використовують для приготування котлет, запіканок, тефтелів, голубців, фаршированих перців, пельменів та налисників.

Але ми зупинимо вашу увагу на запіканці, що випікається в духовці, з капустою і фаршем з курки в підливі з йогурту і томатної пасти, адже всі інгредієнти страви дуже і дуже корисні і поживні для дорослих і дітей.

Для приготування цієї страви вам потрібно буде підготувати

  • 500 г фаршу філе курки;
  • 100 мл натурального несолодкого йогурту;
  • половину качана капусти;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулину середніх розмірів;
  • сіль та спеції за смаком;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • пару столових ложок олії для смаження та змащування форми для випікання.

І з таким мінімальним набором продуктів у вас вийде чудова куряча запіканка, за допомогою якої ви зможете нагодувати своїх домочадців.

Готуємо запіканку з капусти з курячим фаршем у духовці смачно та швидко

  1. Спочатку потрібно підготувати капусту. Знімаємо непридатні листи і дрібно шаткуємо овоч, отриману масу відправляємо в окріп на 10 хвилин, щоб нашатковані листи капусти стали м'якими.
  2. Цибулю потрібно нарізати півкільцями, підсмажити на сковороді, не доводячи до золотистого кольору. Потім до цибулі необхідно додати фарш і підсмажити його разом із цибулею протягом 5 хвилин.
  3. Далі підготуйте низькокалорійний соус, для цього змішайте йогурт з томатною пастою, посоліть суміш і поперчіть.
  4. Дно форми, в якій ви запікатимете цю страву, змастіть олією, викладете половину капусти і фаршу, полийте половиною підливи, на верх викладете залишок капусти з фаршем. Майже готове блюдо полийте соусом, що залишився, збийте яйця і щедро змастіть ними виріб зверху.
  5. Тепер запіканку можна відправити готуватися до духовки. Тільки її слід спочатку розігріти до 180 градусів, а потім лише ставити блюдо готуватися на 30-40 хвилин.

Зробіть свою вечерю або обід незабутнім і ситним, приготувавши таку просту та по-своєму цікаву, низькокалорійну страву!

Порадуйте рідних та близьких новою смачною стравою.

Успіхів!