Куряче м'ясо і субпродукти набули величезної популярності серед господарок усього світу, адже ці продукти мають особливий смак і ніжність, яких немає в інших видах м'яса. З них готують такі страви, як: курячі серця з макаронами, салат з куркою та ананасом, різноманітні бульйони, відбивні, вареники, пельмені, хачапурі та багато іншого.
Їжа з м'ясом курки робить її ще смачнішою та ніжнішою, до того ж її можна без страху та сумнівів давати дітям. У цій статті поговоримо про дуже корисну низькокалорійну їжу - запіканку з курячим фаршем і капустою в томатно-йогуртному соусі, що випікається в духовці. Вона дуже урізноманітнить ваш раціон і спробувавши яку, кожен постарається зробити її головною стравою у своєму, якщо не щоденному, то щотижневому меню точно.
Найніжніша капустяна запіканка з курячого фаршу в духовці, яка просто тане в роті
Курочка - улюблений продукт багатьох людей, адже в їжу використовуються всі її елементи: від субпродуктів до м'яса і різних частин птиці.
Але досить відомим складником є фарш з філе. Його використовують для приготування котлет, запіканок, тефтелів, голубців, фаршированих перців, пельменів та налисників.
Але ми зупинимо вашу увагу на запіканці, що випікається в духовці, з капустою і фаршем з курки в підливі з йогурту і томатної пасти, адже всі інгредієнти страви дуже і дуже корисні і поживні для дорослих і дітей.
Для приготування цієї страви вам потрібно буде підготувати
- 500 г фаршу філе курки;
- 100 мл натурального несолодкого йогурту;
- половину качана капусти;
- 2 яйця;
- 1 цибулину середніх розмірів;
- сіль та спеції за смаком;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- пару столових ложок олії для смаження та змащування форми для випікання.
І з таким мінімальним набором продуктів у вас вийде чудова куряча запіканка, за допомогою якої ви зможете нагодувати своїх домочадців.
Готуємо запіканку з капусти з курячим фаршем у духовці смачно та швидко
- Спочатку потрібно підготувати капусту. Знімаємо непридатні листи і дрібно шаткуємо овоч, отриману масу відправляємо в окріп на 10 хвилин, щоб нашатковані листи капусти стали м'якими.
- Цибулю потрібно нарізати півкільцями, підсмажити на сковороді, не доводячи до золотистого кольору. Потім до цибулі необхідно додати фарш і підсмажити його разом із цибулею протягом 5 хвилин.
- Далі підготуйте низькокалорійний соус, для цього змішайте йогурт з томатною пастою, посоліть суміш і поперчіть.
- Дно форми, в якій ви запікатимете цю страву, змастіть олією, викладете половину капусти і фаршу, полийте половиною підливи, на верх викладете залишок капусти з фаршем. Майже готове блюдо полийте соусом, що залишився, збийте яйця і щедро змастіть ними виріб зверху.
- Тепер запіканку можна відправити готуватися до духовки. Тільки її слід спочатку розігріти до 180 градусів, а потім лише ставити блюдо готуватися на 30-40 хвилин.
Зробіть свою вечерю або обід незабутнім і ситним, приготувавши таку просту та по-своєму цікаву, низькокалорійну страву!
Порадуйте рідних та близьких новою смачною стравою.
Успіхів!