Домашні пельмені: простий та швидкий рецепт

Хочете скуштувати свіжі та смачні пельмені, приготовлені в домашніх умовах? Цей рецепт дозволить вам насолодитися цією стравою без зайвого клопоту та витрат. Вам потрібні лише кілька інгредієнтів і трохи вільного часу, щоб приготувати пельмені, які будуть відразу готові до вживання або заморожування на майбутнє.

У тому випадку, якщо вільного часу у вас не так багато, рекомендуємо скористатися доставкою з магазину заморожених домашніх напівфабрикатів "Смачнота" і купити домашні пельмені відмінної якості.

Покроковий рецепт приготування пельменів: від тіста до начинки

Інгредієнти:

  • 500 гр борошна
  • 2 яйця
  • 250 мл води
  • 1 ч. л. солі
  • 400 гр фаршу (свинина, яловичина чи суміш)
  • 1 цибулина
  • сіль та перець за смаком
  • оливкова олія для обсмажування

Кроки приготування та ліплення пельменів:

  1. Процідіть борошно та сіль у велику миску, зробіть поглиблення в центрі та додайте яйця та воду. Ретельно перемішайте, щоб вийшло тісто з однорідною консистенцією. Вимісіть тісто на столі, поки воно не стане гладким і еластичним.
  2. Накрийте тісто плівкою та залиште на 30 хвилин для відпочинку.
  3. Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку для пельменів. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, потім обсмажте її на оливковій олії до золотистого кольору. Додайте фарш і обсмажуйте на середньому вогні, поки м'ясо не стане добре просмаженим. Посоліть і поперчіть до смаку.
  4. Розділіть тісто на кілька частин і розкачайте кожну тонкий шар на столі, посипаний борошном. Виріжте круглі коржики за допомогою склянки або кришки і викладіть на кожен коржик по невеликій порції начинки.
  5. Складіть коржики навпіл і скріпіть краї, натискаючи на них вилкою.
  6. Приготуйте велику каструлю з киплячою водою і посоліть її. Покладіть пельмені у воду і готуйте на середньому вогні, поки вони не спливуть на поверхню (займе близько 3-5 хвилин).
  7. Використовуйте друшляк, щоб видалити воду та перекласти пельмені на тарілку.

Для подачі пельменів, ви можете додати трохи олії або сметани. Ви також можете заморозити пельмені для майбутнього використання – просто викладіть їх на лист для запікання та помістіть у морозильник до повного заморожування. Після цього ви можете запакувати пельмені в пакети або контейнери і зберігати в морозильнику до 2 місяців.

З цим простим і швидким рецептом домашніх пельменів, ви можете насолоджуватися свіжими та смачними пельменями у будь-який час, як на ситний обід, так і поживну вечерю. Не забудьте поділитися цим рецептом із друзями та родиною!