Сьогодні існує багато цікавих та незвичайних рецептів, які кожна господиня бажає приготувати для своєї родини. Але часто ці страви не встигають з'їдати, або ж жінка звикла готувати їжу наперед. У такому разі ми маємо чудову ідею, як зробити так, щоб страви не псувалися за кілька днів і, навіть тижнів, а радували всіх домочадців своїм неперевершеним смаком. І цей варіант - заморожування готових страв у морозилці, тобто виготовлення та заготовка домашніх напівфабрикатів для заморозки у себе на кухні про запас.
Секрети заморожування страв
Наскільки зручніше буде дістати готову їжу з морозильної камери і просто розігріти її в мікрохвильовій печі, або приготувати на сковороді млинці з золотистою скоринкою і солоною, або солодкою начинкою. А як вам ідея зробити на пару дієтичні фрикадельки або приміром, приготувати тефтелі без рису, які легко можна запекти з ніжною томатною, або сметанною підливою в духовці. Величезна перевага такої замороженої їжі - її легко зможе приготувати для себе як обід, вечеря, сніданок або невелике перекушування, навіть дитина. Особливо подобається для діточок піца, яку вони самі зможуть за п’ять хвилин приготувати собі в микрохвильовці.
Серед страв, які піддаються заморожуванню, розрізняють хінкалі, пельмені, млинці, котлети, вареники з різними начинками, бендерики, овочі, фрукти і навіть випічка, як хачапурі, з м'ясними і сирними начинками.
Потрібно ретельно стежити за правильністю заморожування та розморожування домашніх напівфабрикатів
- Краще, якщо перша дія буде швидкою, а друга поступовою, тоді страва максимально збереже свої найкращі якості та подарує неймовірну насолоду як вам, так і вашим близьким, гостям та друзям.
- Зберігати заморожені домашні напівфабрикати, як і інші продукти, необхідно у спеціальних вакуумних пакетах, пластикових, скляних або навіть алюмінієвих лотках із пластиковими кришками. Таким чином, всередину ємності не потрапить повітря і страва зберігає свіжість і кращі якості надовго.
- В скляному та алюмінієвому посуді можна навіть відразу запікати їжу, попередньо її не розморожуючи, але при цьому необхідно обов'язково зняти пластикову кришку. А безпосередньо пластикові лотки відмінно підійдуть для приготування їжі в мікрохвильовій печі.
Які домашні напівфабрикати рецепти можна приготувати для довготривалого зберігання в морозилці?
Якщо ви ще не вибрали, які напівфабрикати приготувати насамперед, почніть зі стандартних вареників та пельменів.
Цей список можна продовжити всілякими овочами та фруктами, з останніх можна готувати найсмачніші десерти, начинку для випічки та компоти.
Страви з овочів також можна легко заморожувати. Серед них: фаршировані перці, голубці чи картопля під сиром. До речі, таку їжу можна використовувати, як повноцінний обід у робочу перерву.
Також довго зберігаються в морозильній камері м'ясні та рибні котлети, тефтелі, зрази з начинками, деруни та нагетси. А приготувати їх дуже просто – достатньо підсмажити на сковороді або запекти у духовці.
Як швидко і недорого купити домашні напівфабрикати з доставкою в Києві
А якщо ви не бажаєте або не маєте часу і можливості готувати їжу з наступним заморожуванням, ви можете не тільки замовити напівфабрикати, але навіть вибрати ті, що сподобались у корзину і заморожені домашні напівфабрикати купити київ зі швидкою доставкою в термобоксах у нас в інтернет магазині ТМ Смачнота.
Дозвольте собі розслабитися, а ваші улюблені страви замість вас приготуємо ми за домашніми рецептами, руками наших професійних кухарів. Вам же залишиться тільки розігріти заморожені домашні напівфабрикати і разом з родиною або гостями насолодитися їх смаком.
Смачного!