Готуємо вареники з домашнім сиром для всієї родини

Вареники - найулюбленіша традиційна страва жителів нашої країни (не рахуючи борщу, голубців та фаршированого перцю звичайно ж). Способів приготування безліч і кожен вибирає свій. Начинка для вареничків - це і картопля, і печінка, і капуста, і вишня, і домашній сир. Любителі поласувати вареничками з солоною начинкою, як першою стравою вибирають картоплю, печінку і капусту, а ось вишня і сир підійдуть, як солодке десертне перекушування. Останній варіант, більш поширений серед українців, оскільки сирну начинку простіше роздобути будь-якої пори року, на відміну від ягід.

 

Вареники з сиром та сметаною – голава українського столу

Така страва підійде для частування рідних, близьких чи дорогих гостей. Але кожен із них залишиться під приємним враження від трапези.
До того ж, приготувати страву не дуже складно.

Для цього досить просто замісити тісто для вареників, до складу якого входять:


• 1 склянка теплої води;
• 1 яйце;
• 1 щіпка солі;
• 3,5 склянки просіяного борошна.

Добре вимішане тісто на вареники не повинно липнути до рук, або посуду. Після ретельного замішування потрібно загорнути тісто в плівку і дати йому відпочити 30-40 хвилин. Після цього можна приступати до ліплення.
Щодо начинки, то її взагалі дуже просто зробити.
Сир досить змішати з цукром (за смаком) та додати в отриману суміш трохи солі.
Ось і весь рецепт!

Правда, незважаючи на невеликий список інгредієнтів, у вас піде деякий час на замішування тіста і формування, тобто на ліплення.

 

Як варити вареники з сиром?

Відварювати та готувати таку солодку сирну страву дуже швидко та легко. У киплячу підсолену воду засипаємо щойно зліплені готові чи заздалегідь заморожені вареники з солодким сиром і варимо на невеликому вогні не більше 3-5 хвилин після їх спливання і закипання води.
Після цього, сирники, слід акуратно дістати з каструлі шумівкою і перекласти в глибоку ємність, додати трохи вершкового масла і злегка посипати цукром. Та звичайно ж додати домашню сметану, йогурт або заздалегідь приготований оригінальний солодкий соус.
До речі, як уже говорилося раніше, такі домашні напівфабрикати можна наліпити у великій кількості на кілька днів, після чого заморозити та розфасувати у спеціальних пакетах чи лотках. Це допоможе спростити надалі процес приготування їжі на сніданок, вечерю або як другу страву на обід.

 

Чи можна купити готові заморожені по-домашньому зроблені напівфабрикати з якісних інгредієнтів?

Якщо у вас з якихось причин не виходить зробити ці домашні напівфабрикати, а поласувати смачною стравою дуже хочеться, пропонуємо купити заморожені вареники з сиром у нашому інтернет-магазині напівфабрикатів ТМ Смачнота з доставкою по Києву. Наші фахівці готують смачні, свіжі та корисні, по-домашньому зроблені в широкому асортименті напівфабрикати з якісних інгредієнтів.
Причому у нас ви можете добре заощадити, оскільки ціна напівфабрикатів доступна кожному покупцю.
Широкий вибір не тільки пельменів, хінкалі, тефтелей, картопляних зраз, котлет, млинців з різноманітними начинками, а й піци, нагетсів, дерунів, вареничків з грибами та картоплею, а також багато різноманітного за смаком домашнього морозива приємно здивують і порадують вас.
У нас смачно, недорого та дуже корисно!
Смачного!