Капуста тушкована з фаршем на сковороді або в казані

Хто з нас не любить тушковану капусту, а якщо вона ще з м'ясом, то це просто неймовірний смак. Усі пам'ятають, як люба бабуся готувала ароматну та апетитну капусту на сковороді, а ви на її запах бігли з іншого кінця двору.

Ви, звичайно ж, пам'ятаєте, що ця страва складається з капусти та шматочків курячого, свинячого чи яловичого м'яса, або їх суміші. А сьогодні ми розповімо, як створити смачну тушковану капусту з фаршем. Цей інгредієнт робить страву м'якшою, соковитішою і дуже апетитною.

Найніжніша тушкована капуста з фаршем

Цю страву можна подавати на обід, сніданок чи вечерю. Фарш можна приготувати самостійно із суміші різних видів м'яса або купити готовий у магазині. А як головний інгредієнт можна взяти не тільки свіжу, а й квашену або солону капусту, і навіть пекінську. Все на ваш розсуд!

А ємність ви також можете підібрати будь-яку глибоку сковороду або казан з кришкою. Це також не важливо!

Серед інгредієнтів, які вам належить підготувати, є:

  • 1,3 кг капусти;
  • 350 г м'ясного фаршу;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 середня морква;
  • сіль, цукор та спеції за смаком;
  • 3 столові ложки томатної пасти;
  • 50 мл олії;
  • 150 мл води;
  • 2 зубчики часнику;
  • свіжа зелень.

Коли всі інгредієнти готові, можна розпочинати приготування тушкованої капусти з м'ясним фаршем.

Тушкуємо капусту з фаршем правильно!

  1. Головний продукт необхідно помити, видалити погані листки і качан, потім дрібно шаткувати в окремій ємності.
  2. Моркву та цибулю також помити, очистити та нарізати кубиками, перший інгредієнт краще натерти на тертці.
  3. Капусту потрібно посолити та посипати цукром, ретельно пом'яти її руками та залишити на 10 хвилин.
  4. У приготованій сковороді або казані підсмажте на олії фарш з цибулею і морквою доти, поки овочі не стануть м'якими.
  5. Потім додайте до фаршу капусту і воду, тушкуйте масу на середньому вогні близько 15 хвилин.
  6. Далі внесіть томатну пасту, подрібнений часник та спеції до смаку.
  7. Все ретельно перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин на сковороді або казані під кришкою.
  8. Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню та подавайте на стіл із різними овочевими салатами та соусами.

Ваші гості та близькі залишаться задоволені та здивовані новим смаком звичної страви. Воно тепер стане найчастішим гостем на вашому столі.

Готуйте із задоволенням та любов'ю до своїх близьких, намагайтеся урізноманітнити вашу трапезу не тільки м'ясними, а й овочевими, а також рибними стравами власного виготовлення.

Хоча, можливо, при всій вашій завантаженості на роботі, розгляньте варіант купити вже готовы страви у спеціалізованому магазині домашніх напівфабрикатів.

Гарного вам дня та приємного апетиту!