Способи приготування, улюбленого всіма стравами пельменів – не обмежуються традиційним варінням у підсоленій воді та подачею в бульйоні або без нього. Заморожені домашні пельмені можна смажити, тушкувати, запікати, навіть не розморожуючи.
Багато хазяйок тримають про запас упаковку з пельмешками, щоб не тільки швидко нагодувати голодного чоловіка, а й бути готовими до візиту несподіваних гостей. Якщо ж підійти до справи з фантазією, то фарш на пельмені може бути зі свининою, телятиною, бараниною, індичкою. А кольорові пельмені з куркою можуть запросто перетворитися на святковий частування.
Ідея, яка потребує певної реалізаціі на вашій кухні
Запечені зі сметаною під сиром пельмені у духовці – оригінальна та смачна ідея, як приготувати їх так, щоб здивувати домочадців та друзів.
Виходить ситно, поєднання пельмешок у сметані з тягучим розплавленим сиром, сподобається всім! Та й виглядає страва за таким рецептом чудово, так що навіть не соромно поставити на святковий стіл.
Як приготувати запечені зі сметаною під сиром пельмені, – розповімо прямо зараз.
Для 4 порцій пельменів знадобиться:
- готові заморожені пельмені – 500 г;
- яйця великі – 4 шт.;
- цибулини середні – 2 шт.;
- сметана 20-25% - 200 гр;
- сир Гауда або схожої структури на ваш смак – 170 гр;
- олія – 2 столові ложки;
- кріп або інша зелень – пучок близько 40 гр;
- мелений перець, сіль.
Приготування домашніх пельменів
- Заморожені напівфабрикати, а саме домашні пельмешки, або вами зроблені по рецепту з домашнього фаршу та заварного тіста, або куплені в магазині, дістаньте з упаковки і розкладіть на обробній дошці, злегка припиленим борошном. Залишіть на 10-13 хвилин, щоб трохи підтанули.
- Тим часом дрібно порубайте обидві цибулини і відправте в нагріту рослинну олію на сковорідці. Помішуючи, доведіть до золотистості.
- Овальну або круглу форму з вогнетривкого матеріалу збризкайте олією. Викласти сирі пельменчики в один шар.
- Яйця та сметану з'єднайте, збовтайте виделкою, в кінці поперчіть і додайте до смаку сіль. Великою стороною терки подрібніть усю порцію сиру.
- Помийте, обсушіть і дрібно наріжте кріп. На пельмешки у формі викладіть золотисту цибулю, зверху вилийте сметану з яйцем, посипте кропом і у фіналі - тертим сиром.
- Поставте блюдо запікатися – 30 хвилин при духовці t 200 °С. Відмінна ситна страва – запечені пельмені у духовці зі сметаною під сиром – готове!
P.S. Замість вогнетривкої форми цілком підійдуть невеликі керамічні горщики. Тоді кожен гість за столом може отримати пельмені в горщику, які будуть приготовані в духовці, саме для нього. Можна подати до них один із варіантів пікантного соусу, який вигідно прикрасить ваші смакові відчуття за столом.
Смачного!