Багатошаровий товстий коржик з начинкою з м'яса, кількох сортів домашнього сиру, часнику та зелені – часте частування не лише у свята, а й у будні. Ситна та дуже смачна випічка, яка і в дорозі наситить, не гірше за піцу, і повноцінний обід із супу, пельменів, чи котлет, замінить, і до чаю буде доречна разом з творожними сирниками.
Що знадобиться на тісто для сербського бурека
- 3 склянки пшеничного борошна;
- 300 мл холодної води;
- 0,5 чайної ложки солі.
У начинку сербського бурека потрібно додати
- 200-250 грам фаршу з будь-якого м'яса;
- 1 цибуля ріпчаста;
- 2-3 зубчики часнику;
- середній пучок петрушки;
- 150 г тертого сиру декількох видів (бринза або сулугуні, будь-який твердий і напівтвердий сир);
- трохи оливкової олії на змащування;
- сіль / перець за смаком.
Сербський бурек: приготування
- Борошно через сито просипте в миску. Додайте воду і сіль, вимісіть м'яке та еластичне тісто, якби ви замішували на вареники. Накрийте і не чіпайте годину.
- Розділіть усю масу тіста на 4 шматки. Кожен перетворіть на кулю. Змастіть руки олією і розімніть кулі в рівномірні по товщині коржики. Знову накрийте, залиште на півгодини.
- Тим часом приготуйте і покришіть дрібненьку цибулю, вмішайте її у фарш разом із подрібненою петрушкою, почавленним у пресі часником і сіллю-перцем. Різні види сирів потріть в один посуд, добре перемішайте і відкладіть окремо.
- Візьміть перший коржик і круговими рухами його трохи розплющіть, а потім обережно, щоб не порвати, розтягніть до прозорості, наче млинець. Складіть конвертом.
- Розтягніть точно так 2-й коржик. По центру помістіть конверт, зверху на нього - половину фаршу і половину сирної маси. Краї першого коржа загорніть на начинку.
- Далі розтягніть до прозорості наступний коржик. У центр його покладіть попередню конструкцію - «подвійний конверт» з начинкою. На нього покладіть фарш, що залишився, і зверху сир. Краї нижнього коржика знову загорніть на начинку.
- Розтягніть 4-й коржик, помістіть у центр попередній, вже «потрійний» конверт. Краї загорніть нагору та защипніть шви. Змастіть зверху сербський буряк оливковою олією - і перенесіть на лист пергаменту, постелений на противень. Випікайте ці подвійні конверти з тіста 30-35 хвилин при 200 °С. Подавайте їх обов'язково гарячими до обіднього столу з різними соусами та підливами або просто, використовуйте як ситний перекус із чаєм для хорошої компанії.
Смачного!