Як правильно готувати та тушкувати заморожені голубці в каструлі

Голубці – традиційно українська страва, яку можна побачити на будь-якому святі чи просто сімейній вечері. Ці домашні напівфабрикати з м'ясного фаршу, капустяного листа та рису гордо стоять на середині столу, як господарі вечора та своїм ніжним ароматом приваблюють усіх довкола.

М'який рис, підсмажені морквина і цибуля у поєднанні з апетитним соковитим яловичим, свинячим, або міксовим м'ясом у листі капусти під томатним або томатно-сметанним соусом - це дуже смачне і ситне поєднання, яке неможливо гідно оцінити.

Чи можна натуральні, смачні та ароматні заморожені голубці купити недорого і при цьому бути повністю впевненими у їхній чудовій якості?

Багато господинь витрачають годинник безперервно, щоб приготувати найніжніші і найсмачніші домашні голубці. Але можна піти іншим шляхом і не витрачати багато часу на приготування, а купити голубці з м'ясом чи грибами в магазині заморожених домашніх напівфабрикатів. До того ж зробити це можна з доставкою.

Все, що вам після цього потрібно - це приготувати підливу, навіть свій фірмовий овочевий маринад до цієї страви і тушкувати її на сковороді, а можливо навіть випікати в духовці або на плиті в каструлі. Тим самим ви заощадите час і отримаєте неймовірно смачну напівфабрикатну страву домашнього приготування для себе та своїх близьких.

Як приготувати заморожені голубці в каструлі, щоб було смачно і ситно?

Багато господарок використовують незвичайні та нові рецепти з Інтернету або від знайомих. Але ми пропонуємо приготувати голубці традиційним способом у каструлі, а ось на плиті або в духовці вирішувати вам.

Для цього необхідно дотримуватися таких інструкцій:

  1. Підготувати голубці, моркву, цибулю, томатну пасту, спеції, сметану, зелень перед тим, як готувати заморожені голубці.
  2. Продукт можна розморозити при кімнатній температурі або з вечора в холодильнику, але їх можна починати готувати прямо в замороженому стані, щільно уклавши їх в каструлю в кілька шарів.
  3. Далі слід очистити моркву та цибулю від лушпиння. Моркву натерти на дрібній тертці, порізати цибулю невеликими кубиками.
  4. Голубці викласти в каструлю пошарово, але з таким розрахунком, щоб верхній шар не сягав краю каструлі приблизно на 4-5 см. Ємність краще вибирати з товстим дном. На поверхню голубців викласти моркву з цибулею, яку ви можете заздалегідь трохи обсмажити на олії, тоді смак страви суттєво покращиться.
  5. Налийте заздалегідь зроблений соус у каструлю перед відправкою на вогонь так, щоб він повністю покрив викладені в ній голубці.

Для томатно-сметанной підливи або соусу приготуйте такі необхідні інгредієнти:

  1. Борошно – 2 столові ложки;
  2. Томатна паста – 2 столові ложки;
  3. Сметана 20% - 4 столові ложки;
  4. Соняшникова олія – 1-2 столові ложки;
  5. Сіль – 2 чайні ложки;
  6. Тепла вода – 2 склянки;
  7. Спеції (чорний перець, часник сухий, хмелі-сунелі) – до смаку.

Борошно обсмажте на сухій сковороді на середньому вогні до золотистого кольору, при цьому муку варто регулярно помішувати, щоб вона не підгоріла. Додати томатну пасту і перемішати. Далі влийте олію до отриманої суміші і перемішавши суміш, приєднайте сметану, воду, сіль та спеції, уварюйте суміш не менше 5-7 хвилин. Підливу влийте в каструлю з голубцями.

Далі можна надсилати їжу на плиту, на невеликий вогонь. Багато господарок не знають точно, скільки готувати заморожені голубці. Якщо ви їх попередньо розморозили, цей процес займає стільки ж часу, скільки й у разі приготування таких же домашніх напівфабрикатних виробів, приготованих власноруч. Це приблизно 50-55 хвилин, якщо процесу розморозки не було, то на 10 хвилин довше, тобто 60-65 хвилин.

Приблизно за 5 хвилин до часу готовності, щедро додайте дрібно нарізану зелень поверх страви, що готується. Подавати смачні та ситні голубчики на тарілку рекомендують із невеликою кількістю овочевого салату або нарізаних свіжих овочів. Проте гості чи домочадці мають самі підтвердити цей вибір, оскільки таке поєднання не всім і не завжди подобається.

Готуйте ароматні, апетитні та неймовірно смачні голубці з підливою у каструлі для своїх рідних та близьких швидко, просто та зручно.

Смачного!