Приготування заморожених голубців у духовці дуже зручно та практично

Напевно, мало знайдеться серед дорослого населення нашої країни людей, котрі хоча б раз не куштували голубці з м'ясом. Це традиційне блюдо української кухні, як і котлети, вареники, борщ, налистники чи холодець, приваблюють своїм ніжним смаком та стійким ароматом. Численні національні свята, рідко обходяться без голубчиків з різною, часом несподіваною та оригінальною начинкою.

Готувати голубці самостійно – досить непроста процедура, вона займається багато часу та сил у господині, яких часто не вистачає. Але можна заощадити цей час і витратити його на себе і своїх рідних, купивши заморожені голубці в магазині домашніх напівфабрикатів. Страва за складом та смаковими якостями нічим не відрізняється від приготовленого своїми руками на домашній кухні та містить натуральні, свіжі інгредієнти.

Голубці рецепт простий класичний готуємо інгредієнти для приготування цієї страви

Щоб створити найсмачніші вироби з капустяного листа, м'ясного фаршу та рису, їх необхідно правильно готувати. І для цього існують різні, доступні для кожного способи приготування цих смачних домашніх напівфабрикатних виробів.

Для приготування знадобляться не тільки голубці, але й продукти для соусу:

  • Морква – 1 штука.
  • Цибуля ріпчаста середніх розмірів - 1 штука.
  • Часник – 3-4 великі зубчики.
  • Сметана – 250 грам.
  • Кетчуп – 4 столові ложки.
  • Помідори – 3 шт.
  • Спеції та сіль за смаком.

Створити та приготувати голубці з апетитним соусом можна декількома способами:

Ми зупинимося на найдоступнішому і традиційному способі, який сподобається кожній господині, тому що в цьому випадку коротшає час приготування страви, а смак стає ще більш ніжним і насиченим.

Як правильно зробити та приготувати заморожені голубці в духовці?

Перед тим, як відправити вироби випікатися в духовку, необхідно підготувати додаткові продукти для соусу.

  1. Очистити моркву, цибулю та часник від шкірки. Моркву натерти на тертці, цибулю порізати кубиками, часник подрібнити і обсмажити всі овочі на олії 3-4 хвилини.
  2. Окремо приготувати суміш для соусу. Для цього в ємність вилити сметану, перемішати з кетчупом, додати помідори та відправити підливу до обсмажених овочів тушкувати.
  3. До соусу потрібно регулярно помішуючи, додати сіль, спеції до смаку. Якщо ви бажаєте зробити свій соус густішим, можна не додавати рідину, а щоб зробити його рідким, рекомендують додати воду до суміші на свій розсуд і тоді обов'язково досолити до смаку. Соус довести до кипіння.
  4. Приступаємо до викладання голубців. Вони мають бути розмороженими, а духовка розігрітою. Тоді у вас піде ще менше часу на приготування страви. Якщо ж ви їх не розморожуєте, то для приготування заморожених голубців додайте приблизно 10 хвилин на час приготування.
  5. Голубці потрібно одразу залити заздалегідь приготованим соусом та додати лавровий лист. Форму для випікання, в яку ви виклали голубчики, накрийте фольгою і відправте в духовку, нагріту до 180 градусів на 60 хвилин. Через 50 хвилин зніміть фольгу і дайте 10 хвилин трохи зарум'янитися. Якщо ви викладали їх у замороженому вигляді, тоді не забудьте додати 10 хвилин до загального випікання. Щоб перевірити готовність їжі, капусту на одному з голубців потрібно спробувати.
  6. Подавати готову їжу рекомендують із зеленню в гарячому стані, а також зі свіжими овочами або просто з літнім легким салатом. Хоча вам вирішувати з чим і як його подавати, адже така багатогранна та цікава їжа, сама по собі дуже самодостатня і може подаватися на обід чи вечерю, як окрема самостійна, дуже ситна та смачна страва.

Смачного!