Сьогодні в Інтернеті можна знайти безліч рецептів приготування звичних кожному страв. Крім традиційного приготування голубців в каструлі можна знайти інструкцію, як готувати вироби в мікрохвильовій печі або в мультиварці. Остання стає все більш популярною, тому що пристрій з'являється практично в кожному домі і не вимагає великих витрат часу на контроль процесу. Вам потрібно просто завантажити інгредієнти, встановити відповідну програму та періодично пробувати голубці на готовність.
Як приготувати заморожені голубці в мультиварці правильно та смачно?
Вироби найкраще вживають у поєднанні з соусами та різноманітними підливами. Рецепт одного з таких ми пропонуємо вам далі, тим більше, що до її складу входять найчастіше використовуємо інгредієнти.
Спочатку необхідно підготувати інгредієнти:
- Заморожені голубці.
- Цибуля, морква.
- 2-3 столові ложки сметани та томатної пасти.
- Спеції, зелень на смак.
Інструкція на тему, скільки і як готувати заморожені голубці в мультиварці:
- Дрібно нарізати цибулю, натерти моркву на тертці. Змішати інгредієнти та підсмажити у ємності мультиварки без соняшникової олії.
- Коли овочі набули насиченого золотистого кольору, до них додаємо сметану і томатну пасту.
- Суміш необхідно перемішати і додати воду, щоб вона стала менш густою або навіть рідкою.
- Приблизно через 10-15 хвилин після початку приготування, голубці потрібно посолити, поперчити та додати інші спеції за бажанням. Дрібно нарізану зелень додайте наприкінці.
- Соус готувати ще 2-3 хвилини, а потім перелити в іншу ємність остигати.
- Далі необхідно викласти в чашу мультиварки заморожені голубці (вони не повинні піддаватися попередньому розморожуванню).
- До голубців додайте соус, щоб він повністю покрив ваші вироби. За потреби можна додати ще води, яка при варінні може трохи википіти.
- На панелі мультиварки вибрати програму "Тушкування" і встановити відповідний час. У нашому випадку – це 1 година, якщо ви використовуєте мультиварку та 20 хвилин, якщо скороварку.
- Через вказаний час потрібно спробувати готовність страви і, переконавшись, що вона дійсно готова до вживання, тоді діставати її з мультиварки.
- Подавати страву рекомендується гарячою, прикрашеною зеленню.
Тепер ви теоретично знаєте, як готувати голубці заморожені в мультиварці і зможете цілком самостійно зробити цю різноманітну ситну та смачну страву з капусти, м'ясного фаршу та рису на практиці.
Смачного!