Фарширований перець з різними начинками

Фаршировані перці - ще те смакота. Ці напівфабрикати домашнього приготування, обожнює кожна людина, тому що вони дуже ситні та ніжні з смачною ароматною підливою та соковитою начинкою.

Можна готувати домашні напівфабрикати як зі свіжого, так і замороженого перчика, адже цей овоч дуже добре переносить глибоку заморозку.

Як приготувати заморожений перець у духовці або у звичайній каструлі?

Що сьогодні можна вкласти всередину цього овоча, крім звичайних і часто застосовуваних рису, перекрученого м'яса та цибулі з морквою. Урізноманітнити свої смакові уподобання та нафарширувати перець можна, також і іншими продуктами, такими як твердий сир, картопляне пюре, перловка, бринза, помідори, гречка, яйця, кускус, сир, шпинат, кукурудза, квасоля, сир фета, кольорова капуста та гриби. Можна зробити фаршування цілком традиційним, але при цьому не з солоним овочевим, звичнішим для нас, а з солодким фруктовим соусом, або підливою.

Ось кілька начинок, які не так часто зустрічаються у нашому раціоні.

Фарширований перець з начинкою із сиру, помідор та фаршу в духовці

Серед інгредієнтів цієї страви виділяють:

  • Болгарські перці (кількість залежить від кількості порцій, найчастіше це 5-6 шт.);
  • 500 грам м'ясного фаршу;
  • 4 середні помідори;
  • 50 грам тертого сиру;
  • зелень для оздоблення.

Головний інгредієнт страви необхідно помити, очистити від насіння та розрізати навпіл. Далі необхідно начинити кожен перець фаршем до верху, нарізати кільцями помідор і покласти наверх кожного перцю. Страву щедро посипати сиром і відправити запікати в духовку на 20-25 хвилин. Вже готову та остиглу страву потрібно посипати зеленню і подавати з рисом, або печеною картоплею.

А якщо ви любитель екзотичнішого набору продуктів у складі улюблених страв, рекомендуємо звернути увагу на перець, фарширований яйцем і беконом.

Перець фарширований начинкою з яйця, бекону під соєвим соусом у духовці

Для невеликої компанії візьміть 2 болгарські досить великі перчики, але кількість цього овочу можна завжди збільшити. Розрізати перець навпіл і прибрати середину. Потім змастити кожен шматок соєвим соусом, натерти 100 грамами сиру та подрібнити цибулю.

Перчик попередньо запекти в духовці, потім у нього викласти суміш із цибулі та сиру, наверх розбити сире яйце і покрити його невеликим шаром сирно-цибулинної маси. Зверху можна додати невелику кількість порізаного бекону і полити після приготування, овочевим соусом власного приготування. Страву запікати у духовці ще 20 хвилин. Смачного!

До речі, а ви куштували цей овоч з начинкою з тушонки? Якщо ні, то нижче цей оригінальний рецепт!

Перець зафарширований рисом, тушонкою та овочами на сковороді та в мікрохвильовій печі

Для створення оригінальної страви вам знадобиться:

  • 7 болгарських перців;
  • 1 склянка відвареного рису;
  • 1 морква;
  • 2 головки цибулі;
  • половина кабачка;
  • 1 банка тушонки яловичини;
  • 50 грам сиру твердого;
  • спеції та сіль за смаком;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії.

Цибулю, моркву та перчик очистити, помити і порізати невеликими шматочками. Овочі пасирувати до розм'якшення. Додати в ємність також дрібно нарізаний кабачок і тушкувати суміш на сковороді до напівготовності. Туди ж відправити тушонку, спеції та сіль за смаком. Через невеликий період часу, додати рис і перемішати всі інгредієнти, залишивши начинку остигати.

Перчик очистити, помити і варити в пароварці 15 хвилин, потім з овочів, що остигли, зняти шкірку, але щоб їх не порвати, нафарширувати начинкою і посипати тертим сиром. Страву досить розігріти в мікрохвильовій печі до розплавлення сиру. Можна подавати, як окрему страву, а так само з оригінальною підливою або соусом, що незвичайно відтіняє це блюдо.

А якщо ви любите картоплю, гриби, яйце в зафаршированому овочі, у вас є шанс скуштувати всі ці інгредієнти в одному блюді.

Нафарширований картоплею, грибами та яйцем перець у духовці

Для цього простого рецепту вам знадобиться:

  • 4 болгарські перці;
  • 50 грам печериць;
  • 100 грам картоплі;
  • 2 яйця;
  • 5 грам солі;
  • 5 грам паприки;
  • 5 грам хмелі сунелі.

Солодкий перчик помити, очистити від насіння і ошпарити окропом. Гриби нарізати скибочками, а сиру картоплю натерти на тертці. До картопляної маси додати нарізані печериці, сіль, спеції за смаком та 2 варені дрібно порізані яйця. Все ретельно перемішати.

Підготовлені перці нафарширувати начинкою з картопляної маси, грибів та яєць, потім розкласти їх на деку та відправити в духовку на 50 хвилин. Якщо любите зелень, можна прикрасити нею страву перед подачею!

Так, як одних перчиків на столі буде недостатньо, продумайте кілька простих овочевих, комбінованих, або навіть солодких фруктових салатів. Так само цілком доречним буде до місця, невигадлива перша страва, у вигляді легкого супчика або бульйону. На десерт до чаю можна приготувати заздалегідь одну з випічок, типу смачного кексу, домашнього печива, запіканки, рогаликів з повидлом або навіть солодкого татарського чак-чака або чізкейка.

Смачного!